onsdag 6. november 2019

Pms farger

Tenk på PMS-farger , eller Pantone- farger som de helst kalles, som bøtter med maling. Du har en bøtte for hver fargenyanse du kan ønske deg. Trykkfargen blir jevn, ettersom fargen ikke blandes under trykk slik som CMYK, og mens CMYK-fargene varierer litt fra gang til gang vil en spesifikk Pantone- farge alltid være nøyaktig den samme.


Men husk at du må bruk gjeldende PANTONE- farge -publikasjoner for mest nøyaktige farger. Hvordan finne fargen ?

PMS Colors Used For Printing Labels This chart is intended as a reference guide only. Fargen på PMS - viften er den samme fargen som på trykket ditt. Vi prøver derimot alltid å få den ønskende PMS - fargen så konkret som mulig. Vi vet at alle ikke nødvendigvis har direkte tilgang til en PMS viftekatalog.


Pantone spot farger er fast blekk tildelt tall som ser det samme uansett hvem som skriver dem, som igjen er grunnen spotfarger er spesielt viktig for bedrifters identitet og merkebilder. CMYK- farger , derimot, er skapt (behandlet) i trykkeriet ved hjelp av en blanding mellom Cyan, Magenta, Yellow og Black blekk. Carlstadt, New Jersey, USA som er særlig kjent for sitt fargereferansesystem Pantone Matching System ( PMS ). De gir ut en vifteformet katalog som brukes i trykkerier og av grafiske designere.

Partner with Pantone for your color inspiration. Pantone is your color partner for design, offering tools for color savvy industries from print to apparel to packaging. Known worldwide as the standard language for accurate color communication, from designer to manufacturer to retailer to customer. I løpet av kirkeåret bærer liturgen stola med ulike farger under gudstjenesten.


Kledet (antependiet) på alter og prekestol skiftes også ut i samme rytme. Fire forskjellige farger blir brukt: Fiolett, hvit, rød og grønn. Ved laminering, UV-lakkering, anbefales bruk av løsemiddels- og alkalieekte farger. PMS nyanser kan bestilles gjennom vår blandestasjon. Blandeavgift tilkommer.


Folie Benyttet til skilting og vindusfoliering. Fargen kan fravike litt og avhenger av materialet som du skal trykke på. PMS er et system av ferdigblandede farger , som sikrer god fargegjengivelse av grafikk. Brukes på flater der man trenger få farger og nøyaktig fargegjengivelse.


Dette er RGB- farger , HEX er et eget språk å for å skrive navnet på fargen. For farge skriver du -75. Du må ha hvit bakgrunn. Lag et element med den fargen du ønsker prosentandelen av.

Sett lagets gjennomsiktighet til. Gi laget ditt fyll i lagpaletten. Nå kan du bruke pipetteverktøyet for å hente opp fargen. Hvert museum kan velge å bruke en annen farge i kampanjer for å kommunisere et spesielt tema eller sesong.


Det kan fks være en juleutstilling, påske-samling eller Halloween. Men likevel er det viktig at hovedfargene til hvert enkelt museum konsekvent på hovedbrosjyre, webside og facebook. Norwegian Colour Senter er et unikt kompetansesenter for farger og fargevalg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg