onsdag 20. november 2019

Rå linolje

Reserver på Ra , Mimice. Bekreftelsen kommer med en gang. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!

Finn laveste nettpris her. Ved kaldpressing tar man ut bare av oljen den såkalte jomfruoljen, dette er en annen prosess en det som benyttes til den industrielt fremstilte oljen som finnes i handelen i dag. Derimot kan du tilsette litt soppdreper,eller gi den noen srøk av det før du begynner oljingen. Av denne linen framstilles rå linolje av høyeste kvalitet. Etter en oksideringsprosess får man kokt linolje som tørker raskere og brukes til malingsproduksjon m. Svensk linolje inneholder ingen løsningsmidler eller andre tilsetninger.


Linolie - både kokt og kaldpresset linolje leveres i plastkanner.

Vi arrangsjerer transport på rimelige vilkår, og du får linolje brakt til døren. Rå linolje er ideelt for impregnering av tre. Velg kokt linolje til siste strøket - da tørker det hele raskere. Velg kaldpresset rå linolje til fargepasta - da unngår du filmbildning i spannen.


Denne olja vart framstilt ved kaldpressing. Kaldpressa eller rå linolje. Resultatet vart ein olje av god kvalitet, men prosessen utnytta berre om lag ein tredel av olja i frøa.


Egenskaper og fordeler Har meget god inntrengningsevne i treverk. Bruksområde Benyttes som båtolje og andre steder hvor maksimal inntrengning er påkrevd eller ønsket. Olje til håndrørte malinger, sparkelmasse og som båtolje. Det kan blant annet anvendes til behandling av båtdekk, enten som hovedbasis sammen med tretjære og terpentin. Eller en blanding sammen med terpentin og soppdreper, som forøvrig fungerer godt som behandling av terrassebord.


Linoljemaling er semi- diffusjonsåpen og har høy inntrengningsevne i sugende overflater som for eksempel tre, på grunn av linoljens små molekyler. At den er semi-diffusjonsåpen betyr at den ikke slipper vann inn i treverket, men slipper fukttrykk i treverket ut. Brukt til alle typer trebehandling til alle tider.


Denne oljen er spesiallaget for Ryfylke Trebåtbyggeri som bruker uante mengder til behandling av båter.

Linolje brukes som bindemiddel i linoljemaling. Men det er viktig å være klar over at det er forskjell på rå linoljer. Jotun rå linolje er et vegetabilsk naturprodukt som har meget gode inntrengingsevner i treverk.


Benyttes derfor, tynnet med terpentin, som båtolje og andre steder hvor maksimal inntrenging er påkrevet eller ønsket. Jeg brukte ca 20l med linolje men nå var skroget innvendig hos meg vanvittig uttørket samt at jeg ikke så noen grunn til og spare på oljen. Først så skrapet jeg skrogsidene rene for den kokte linoljen som legges utpå den rå som en beskyttende hinne. Dette gjøres for og forseile for den rå linolja som bruker laaaang tid på og herde.


Dersom du stryker rå eller kokt linolje på overflaten og den får sin glans og kraft tilbake er det trolig en linoljemaling du har å gjøre med. Tvilstilfellene kan være når malingen er en blanding av alkyd og linolje. Ren linoljemaling blir med tiden matt og krakkelerer i små, små ruter som sitter godt fast. Det er ikke egnet som menneskeføde.


Til maling for bygningsformål ønskes det linolje som tørker raskere enn den rå. Til knivskaft bruker jeg både rå og kokt linolje. Først bruker jeg rå linolje siden den trekker bedre inn i treet enn den kokte (første behandling er gjerne rå linolje halvblandet med terpentin for å få lavere viskositet og enda bedre inntrengning).


Den bruker en evighet og litt til på å tørke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg