fredag 16. november 2018

Når kan man male impregnert treverk

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på Min side oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv. Når du skal male treverk utendørs, må du alltid være sikker på at fuktigheten i treet er under prosent.


Hvis treet er fuktigere enn de prosentene, stenger du inne fukten. Og siden vann alltid finner seg en vei ut, vil malerjobben være bortkastet arbei ettersom malingen vil flasse av i løpet av et par måneder.

Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder. Selv om treverket er impregnert , har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Når kan du male impregnerte materialer? Dette grå treet må stålbørstes og vaskes bort før man kan behandle det videre. Alt treverk skal være rent,.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Dersom utgangspunktet ditt er impregnert treverk kan materialene ha et grønnskjær.

Dette vil prege sluttresultatet, og spesielt for de lysere fargene, som for eksempel lysegrått, som er så populært nå for tiden. Hvis du begynner å male treverket mens solen skinner direkte på, kan du risikere at trebeskyttelsen ikke trekker ordentlig inn i treverket fordi den tørker så raskt. Du bør også være obs på vind og male når det er vindstille eller bare lett vind.


Grunnen er at vind betyr støv fra for eksempel bjørkepollen på sensommeren. Felles for dette er at det kun er på områder med impregnert treverk. Hva kan ha blitt gjort galt? Hvordan male ny ubehandlet kledning. Denne bruksanvisningen gjelder for ny ubehandlet kledning.


Treverk er den mest benyttede kledningstypen i Norge. Ubehandlet treverk brytes hurtig ned av sollys, derfor er det viktig å overflatebehandle kledningen så hurtig som mulig. Reserver ditt Hotell i Male online. Impregnert tre er teknisk sett holdbart uten vedlikehold. Ubehandlet trykkimpregnert tre vil etter hvert miste grønnfargen og få en naturlig gråfarge som mange liker.


Når man ofte velger å overflatebehandle treet er det hovedsakelig av estetiske hensyn. Derfor er en annen viktig oppgave for beisen å gjøre treverket mer. Skal man male et skip, eller lakkere en bil, er kortoljede varianter å.

Visst kan man male impregnert treverk. Når det gjelder å male impregnert trevirke. Men slikt treverk stiller større krav til at fuktighet slipper ut. For å si det litt enkelt: Vanlig trepanel.


Bare impregnert trevirke kan holde et høyere fuktnivå. Men skal det brukes impregnert inne i en lukket konstruksjon, er det fare for at man bygger inn fukt. Skulle konstruksjonsvirket ha blitt for fuktig under lagring, så kan det likevel brukes i bindingsverket, men man må være obs på at det kan krype også på lengden. Når beisen brekkes i en maskin er det noen farger man rett og slett ikke får lov til å velge når maskinen er stilt inn på beis.


UV-stråler er en måte å beskytte treverket på. Terrassebeis skal i tillegg beskytte en stort sett horisontal flate som er utsatt for regn, og hvor vannet ikke lett renner unna. Treverket er ikke malt før imp'en hadde tørket helt (tror jeg ventet et helt år). Det er to typer treverk , uhøvlet og høvlet.


Spør når du kjøper materialene, tipser Owren. Scavenius har følgende råd: Du bør sjekke først hva slags treverk du har – teak eller annet eksotisk treverk trenger annen type rens. Merk også at det kan være blekemiddel i terrasserens, noe som kan være skummelt å bruke på treverk mørknet i olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg