tirsdag 27. november 2018

Jordbærplast

Ikke trenger du mye plass heller for å få noen gode munnfuller i løpet. Høge driller virker positivt på jordtemperatur, drenering og luftutskifting i bladmassen, men kan øke faren for vinterskade. Bærene har et stort innhold av antioksidanter. Du trenger ikke store plassen for å kunne lage deg din egen jordbæråker. En – planter kan gi deg mange bær gjennom hele sesongen.


Jeg kjøpte svart plast en gang og den sprakk opp etter en sommer. De kalte den jordbærplast. Og den jeg kjøpte da lå i mange år. HUSK FOR SMAKENS SKYLD Ikke ta bort stilk på bær hvis du skyller de, da trekker de vann. Og jordbær skal ikke stå i kjøleskap, da smaker de mindre.


Da lager vi til rekker med jordbærplast som vi planter de i, og tar godt vare på de, med gjødsling, vanning og klipping. Jordbærplast - Norge med telefonnummer, adresse og kart. De vokser fælt i starten, og til høsten er de nok en meter høye. Så klipper vi toppene.


Hei,er på utkikk etter sort plastfolie på rull for å kle blomsterkasser innvendig,har lett på nettet i flere dager,men finner det ikke. Fåes i forskjellige bredder og ønsket lengde. Solbær Ribes nigrum ´Sunderbyn´ Liker god hagejord. Gir store avlinger på en lun solrik plass.


Meget god for Nord-Norge. Sorter varierer fra de ulike hagesentrene. HRabarbra ”Elmbitz” Rødstilket i liter potte. Urter du tenker å tørke er det lurt å plante med jorddekke.


Du kan bruke våte aviser med gressklipp oppå, jordbærplast eller maisduk som mange hagesentre selger. Poenget er å unngå jordsprut på bladene. Mye duft og smak går tapt hvis du må skylle urtene før tørking eller frysing.


Søk etter jordbærplast ga Gult treff. Ved å dekke drillene med plast holder du ugress nede, skaper bedre vekstforhold og hindrer jordsøl på bærene. Du kan velge mellom sort jordbærplast (hel folie), eller en kraftigere vevd plastduk som Mypex.


Vevd duk er dyrere, men lar vann trenge gjennom. Det gjør det mye enklere å vanne plantene. Robuste veggmonterte veranda som tillater deg å nyte sene kvelder og søke ly fra regn og vind. Aluminiumsrammen og takplater i polykarbonat gjør Verona meget solid.


Bygget med eksklusive materialer (impregnert og flott) fra byggvarehuset, jordbærplast fra Felleskjøpet, kompostjord fra gjenvinningsstasjonen og jordbæra er flyttet rundt fra egen hage, og tatt stiklinger av osv. Hadde jordbæråker i denne skråninga før også, men den var for brått til at vi fikk noe skikk på det. En av mange langs en kilometerlang rute som slynger seg gjennom bydelen.


Lørdag skal samtlige lyspunkter tennes, og det blir opptog med musikk, dans og barn med lysende rokkeringer fra Bikubå og sørover mot Kråkebergveien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg