fredag 23. november 2018

Husvask før maling

Få pristilbud fra flere bedrifter. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. En god husvask forlenger levetiden på ytterpanelet ditt, hindrer soppangrep og gjør at du slipper å male så ofte.


Men også her er det mange som gjør feil. En av de vanligste feilene folk gjør under vårrengjøringen er å vaske huset nedenifra og opp hevder Raymond Myrlan kjedeleder i boligbyggeren Mesterhus.

Denne filmen gir deg en enkel veiledning til vask av vegg ute. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år. En årlig vask er anbefalt for å ta vare på husveggen best mulig. Vask med Jotun 2-i-husvask. Hvis maling eller beis har sprekker eller riss, så har du ventet for lenge.


Er du i tvil, så mal eller beis veggen allerede nå, tilføyer han. VASKEMIDDEL: Etter å ha spylt av veggen, sprayer du på vaskemiddel.

På denne måten vil malings- og beisfilmen få en lengre levetid uten vekster. Husvask skal brukes ved årlig vask av huset. Det går helt fint, optimal har god heft og husvask gjør det vertfall rent.


Kjenner folk som bare spyler lett av huset med slangen før maling , det sitter fortsatt. Vaskemiddelet fungerer effektivt mot alle typer smuss som fett, sot, jor mose. Fordelen med å bruke et spesielt vaskemiddel beregnet for husvask , er at dette både fjerner fett og urenheter fra overflaten, samt at det matter ned fasaden slik at malingen får bedre heft.


Det mindre bra var at jeg selvfølgelig flisa opp kledninga, slik at det ble nokså grov struktur. Og så krevde det uker med god tørk før jeg kunne beise kledninga etterpå. Men jeg har lært at det aller beste du kan benytte, er en god husvask , og så la vanlig hageslange gjøre jobben. Eventuelt søl skylles bort med rent vann. Du kan også bruke Klorin mot svertesopp.


Mange har anskaffet høytrykkspylere, men til husvask frarådes det å bruke så heftig og grov redskap. Bruk ikke høytrykkspyler. Utfør husvask utvendig før du maler.


Uansett om det er på tide å male et nytt strøk maling , eller man har et ønske om å skifte utvendig farge på boligen, så bør man alltid starte med grundig vasking av hus.

Den utvendige husvasken fjerner støv, pollen og andre partikler som ligger på overflaten. Les også: Maling på vannvogna. Beckers nye milijøvennlige vindusmaling skal være så hurtigtørkende at du kan lukke vinduet samme dag.


Foto: Beckers Vis mer. Ifølge malermester Ole-Andreas Klaveness i Klaveness Maler- og Byggmesterforretning bør man også være oppmerksom på at det er fuktig om natten, selv om det er tørt på dagen. Vær forsiktig med å få kraftvask på vinduene, denne kan gi skjolder og matte ned vindusglasset. Skal du ikke påføre etterfølgende beis eller maling , brukes husvask istedenfor kraftvask.


Den matter gammel maling slik at den nye fester bedre, i tillegg til at den fjerner fett, skitt og sopp. Skyll godt av vinduene og tørk de med nal. Legg kraftvasken på med sprøyte, vask med myk kost og skyll av med vanlig hageslange. Kraftvasken etser glass! Den gode nyheten er at det nå finnes en helt ny kraftvask på markedet som ikke bare rengjør før maling , men som samtidig fjerner sopp og alger.


I motsetning til tidligere, da husvask og soppfjerning var en tostegsprosess hvor du måtte vaske huset først en gang, og deretter spraye på sopp- og algedreper, har prosessen nå blitt mye enklere. Malingfabrikkenes rengjøringsmidler er laget spesielt for bruk ved enten vedlikeholdsrengjøring eller rengjøring før maling , sier Birgitte Finckenhagen, hos malingleverandøren Butinox til ifi. Til den vanlige rengjøringsvasken av husvegger eller flater innendørs bør du bruke et mildt vedlikeholdsvaskemiddel av typen husvask.


Det matter ikke ned overflaten slik kraftvask gjør, så derfor mindre egnet til bruk før maling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg