torsdag 26. april 2018

Maling av vegg

På utkikk etter vegg maling til din bolig? Bestill enkelt i vår nettbutikk! Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Maling av vegger krever rene flater. Før du maler må det gjøres rent. Ved maling av vegger er det nemlig helt avgjørende at veggene er rene og fettfrie, ellers vil ikke malingen sette seg ordentlig.


Fjern alt spindelvev, støv, fett og vask veggene med grunnrens. Gå lett over veggen med fint slipepapir, og støvsug eller tørk av grundig for støv. Deretter maler du ett eller to strøk avhengig av dekkevnen. Men i motsetning til platevegger og andre store ubrutte flater, skal panel males i full lengde, og helst ikke mer enn to–tre bord om gangen. Er du i det kreative hjørnet og har lyst til å prøve noe litt annet enn en ensfarget vegg ? I denne videoen og trinn-for-trinn-guiden kan du se hvordan du kan male en tofarget vegg med en utvisket linje mellom de to fargene.


På slike tidligere malte flater får du malt rundt seks til syv kvadratmeter per liter maling per strøk. Siden man alltid skal male veggen med to strøk, må du gange det opp med to for å få riktig mengde maling , sier Sypriansen. Ofte vil det være hull og merker etter oppheng av bilder, hyller som er flyttet og lignende på veggene. MegaFlis fører alt du trenger av maling og utstyr fra Nordsjö til innen- og utendørs bruk. Veggmalingen fra Nordsjö egner seg godt innendørs til maling av gips, betong, puss, glassfiberstrie og mer.


Når det kommer til glansheten i malingen til vegg , så egner matt eller halvblank seg best. Vær forsiktig ved bruk av høytrykksspyler Bruk verneutstyr – briller og hansker Lukk alle vinduer Lukk ventiler på vegg og i vinduene Skal du male etter du har vasket – husk å la veggen tørke ordentlig først Får du hjelp av naboen, husk å kjøpe noe godt til pausen! Masker eller fjern deksler og mal forsiktig rund stikkontakter og lysbrytere.


Maling av vegg

Rull med den lille rullen over de områdene du har malt med penselen. Der du ikke kommer til med rullen, dytt tuppen av penselen mot veggen for å få den samme strukturen som på en rullet vegg. Hvordan male tapetsert vegg. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere tapetsert vegg.


Vegger som er tapetsert med vinyltapet fraråder Jotun å male. Her er guiden du trenger for grunning før maling. Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg , tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Bruker du LADY Pure Color som er en helt matt maling , vil du dempe alle forstyrrende reflekser rundt skjermen og få et perfekt utgangspunkt for et godt bilde.


Mange synes at TV ‘en får alt for stor oppmerksomhet mot en lys vegg. Da kommer det ikke maling ned i randen der lokket sitter. Papptallerkener er smarte greier når du maler. Bruk en under spannet og en til å legge pensler og rørepinne på. Tildekking av vegger gjør du med dekkeplast, som det finnes lure varianter av.


De kommer med tape festet på den ene langsiden. Det enkleste er å male veggen. Det krever et godt forarbei for maling på et løst underlag faller av igjen, og maling på et ujevnt underlag blir aldri pent. Men når du har bunnen i orden, krever det kun litt kunnskap om noen grunnleggende teknikker for å få et flott resultat. Her kan du lese mer om maling av vegger.


Skal du male både vegg og tak i et rom, må du alltid starte med taket. På samme måte som rengjøring med tørrmopp, vil det forenkle jobben betraktelig å bruke et forlengerskaft. Mal i riktig rekkefølge. Trenger noen råd for å maling av listefri vegg. Veggen skal males brun opp mot hvitt tak.


Der hvor jeg kjøpte malingen anbefalte de meg å avslutte den nye brunfargen ca. Er det slik proffene her inne gjør det, eller maler man helt opp? Begynn med å prøvevaske en liten del av taket.


Maling av vegg

Hvis malingen blir sittende, kan du fortsette å vaske. Da må taket vaskes ekstra nøye med mye vann, slik at du får bort all malingen. Kalkete vegger er rålekkert i kombinasjon med for eksempel en teglsteinsvegg, eller med støpejern eller aluminium for den røffe industrielle looken.


Og det er langt lettere å få et pent resultat med slik maling enn med vanlig matt interiørmaling: For her gjør det ikke noe om du får en helligdag eller to.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg