tirsdag 10. april 2018

Hagtorn

Det er en 1–meter høy, løvfellende busk med en svært tettgrenet vekstform. Den vokser på frisk eller tørr, næringsrik grunn. Coenzym Q kan også brukes sammen med hagtorn. Siden hagtorn har en utmerket styrkende virkning på kapillærårene i kroppen, er urten nyttig for personer som lett får blåmerker.


Planten hører til rosefamilien. Blomstene er hvite med rødlige støvknapper.

Frukten likner på bær og er rødbrun eller mørkerød. Legg inn en kommentar. Jeg er takknemlig for mer informasjon. Skriv gjerne om egne erfaringer.


Nå har jeg satt på kommentargodkjenning for å få beskjed om nye. Det finns tre bofasta arter i Sverige: rundhagtorn, spetshagtorn och trubbhagtorn. De kan vara lite svåra att skilja åt och ofta bildar de hybrider med varandra.


Blommorna som växer på hagtornsbusken är tvåkönade och växer i en kvastlik klase och är vita till färgen. Av blommorna bildas sedan hagtorn som är en röd stenfrukt.

Og hvis noen skulle lure heter vår hagtorn som omtales her, hvidtjørn på dansk. Många arter och hybrider av hagtornar används som park- eller alléträd. Särskilt rosablommande kultivarer av rundhagtorn är populära i dessa sammanhang. Havtorn (Hippophaë rhamnoides), även havstörne eller finnbär, är en art i familjen havtornsväxter.


Den växer som buske i stora delar av Eurasien, främst. Langt ifra alle viltvoksende hagtorn i Norge er av denne typen siden den hybridiserer lett og lager mange mellomformer som gjør artsbegrensning og klassifisering vanskelig. Definisjon av hagtorn i Online Dictionary. Betydningen av hagtorn. Norsk oversettelse av hagtorn.


Oversettelser av hagtorn. Hagtorn används i Europa ofta som en häckväxt. De röda skenfrukterna användes förr som svinfoder, och i nödtider åts de även av människor.


Fynd vid utgrävningar visar att detta bruk var känt redan i förhistorisk tid. I folkmedicinen används hagtorn flitigt än i dag som cirkulationsfrämjande medel. Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Digoksin brukes til å behandle uregelmessig hjerterytme og hvit hagtorn kan øke effektiviteten av dette stoffet.


Fenylefrin er stoff som brukes til å begrense blodårene, mens den hagtorn har vasodilator effekt, som kan utvide blodårene.

En undersøkelse viser at hagtorn øker blodgjennomstrømningen i hjertemusklene og får hjertet til å banke mer kraftfullt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg