onsdag 27. mars 2019

Ugle kasser

Next box for tawny owl or kestrel. Kassetyper: Der findes mange forskellige typer: brædde-, beton- og krydsfinérkasser i mange størrelser og udformninger. Norges største utvalg av fuglekasser og flaggermuskasser. Vår nettbutikk bruker cookies slik at du får en bedre kjøpsopplevelse og vi kan yte deg bedre service. Uglene bringer nemlig ikke noe inn i reiret, bortsett fra døde mus.


Kassene kan også med fordel skrus sammen.

Skuer til terassebord er rimelige og lett tilgjengelige. Fuglekasser i hagen eller nærmiljøet er et fint tiltak for å tiltrekke deg fugler. Sent i rugetiden kan likevel noen perleugler trykke og la være å komme opp i hullet når det krafses på trestammen. Over: de viktigste målene for en kasse til perleugle og haukugle. Hulldiameter er mest kritisk, de andre målene kan variere.


Bunnmålet er tilnærmet kvadratisk. Med en fuglekasse i hagen blir våren ekstra spennende. Ta gjerne en liten titt oppi kassen, men vær forsiktig så du ikke skremmer fuglene.


Foto: Jorunn Vallestad.

Et variert overnattingstilbud. På ulike steder over hele Inderøy. Et spennende alternativ til tradisjonell overnatting. Velg blant utleierne i menyen!


Steder: Der findes selvfølgelig mange slags forskellige steder hvor natugler har valgt at slå sig med. Nogle at disse steder virker fornuftige, andre næsten ulogiske. Udvælg de artikler, der interesserer dig, og opbyg din egen læseliste. Så har du altid et sted at starte, når du har tid til at læse.


Det er svært at være fugl. Mange af de fugle, der yngler i huller, har svært ved at finde egnede steder at yngle. For mange av våre hullrugende fuglearter vil det derfor være av stor betydning. Kattugla er også en art som er ganske lett å få i kasser (i Sør-Norge), og kasser for denne kan henges opp i skogholt i kulturlandskapet. Felles for alle uglekasser , er at de bør henges opp 4-m over bakken, og litt unna trafikkerte veger og stier.


Mens andre sikkert mesket seg med påskelam, tok Spirea-familien ansvar for å skaffe husrom til noen nebbete venner på skjærtorsdag. Nå gjenstår det mest. Både rovfugle og ugler har brug for en hjælpende hånd.


En del rovfuglearter foretrækker f. Uglekasser i massivt egetræ til opsætning i haver, parker og skove.

Hjælp den danske bestand af bl. Hurtig levering og prisgaranti. Byg dine helt egne professionelle redekasser. Der er god mening i at hjælpe fuglene lidt på vej med at finde egnede redesteder. Redekasserne i vejledningerne her.


Der er fuglehuse til haven for næsten enhver smag - og enhver fugl. Vi har blandt andet redekasser i stål og redekasser i træ, og i et bredt udvalg af farver. Der findes modeller der passer til mange slags fugle, herunder mejsekasser, musvitkasser og uglekasser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg