fredag 29. mars 2019

Male våtrom

Til bolig, våtrom , hytte, kontor, messer og butikker. Lik pris nett og butikk. Reserver ditt Hotell i Male online. Overgangen mellom sokkel og vegg sparkles med JOTUN Våtromssparkel.


Male våtrom

Uavhengig av fargevalg, stil og atmosfære, skal du male badet, må du bruke maling tilpasset våtrom. Vårt våtromssystem er godkjent for våtrom , og passer fint til et slikt formål. De bør i så fall legge på en duk i tillegg til å male. Det står bruksanvisning på dette på produktet, sier Erik Bryng ved teknisk service i Jotun til Ifi.


Etter en grundig vask og skrubb kan du begynne å male med grunning, og det viktigste er at den ikke skal være oljebasert. Grunningen må så feste seg og bli herdet i ett døgn før du kan begynne å male. Maling Til slutt kan du gå over med maling, hvor du nærmest kan velge hva du vil. Men siden det er våtrom , anbefales det våtromsmaling.


I de aller fleste tilfeller er det helt problemfritt å male linoleumsbelegg. Det kan allikevel være lurt å sette en liten prøve for å se at malingen sitter godt. Mal et lite teststrøk på en lite synlig del av gulvet, og klor litt i det for å sjekke at malingen sitter.


Gjør den det, er det ikke noe problem å male resten av gulvet. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. Se Hvordan Male -filmer her. Skal du male våtrom ? Se LADY Våtromsystem her.


Male våtrom

Malerfabrikantene har i dag mengder med ulike kulører å velge mellom i sine våtromssystemer. Du kan fint male hele eller deler av baderommet. Den modige blander kanskje et par ulike kulører for å få et enda herligere resultat. Men, bland aldri farger og produkter fra to ulike våtromssystemer. Om man kun vil male veggene må det bygges opp et ”våtromssystem”, det vil si selve oppbyggingen av behandlingene på flatene.


Per dags dato er det bare Jotun som har fått godkjent et slikt system av Sintef, forteller Gordana Mestrovic Jagouj, eier og daglig leder hos Malere AS. Forside Ba våtrom og rørlegger Male gammelt belegg på badegolv (?) ByggeBolig. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Det går helt fint an å male fliser i våtrom , også inne i dusj-sonen. Det er grunnarbeidet som avgjør hvor godt malingen sitter.


Hvordan bør man gå frem for å male taket i dusjsonen i nytt bad ? Dvs ubehandlede materialer. Vegger er litex plater, taket er gipsplater der skurehull o. Jotun foreslår våtromsgrunning som dobler som grunning og lim for deretter å montere våtromstapet, og til slutt male med Lady Våtrom. Det fuges i alle sprekker med akrylbasert fugemasse, og til slutt påføres to toppstrøk med oljebasert interiørmaling. Det er viktig å både grunne og male i underkant av hvert panelbor slik at ikke fuktighet trekker opp i panelbordene. Hvis gammel panel på bad skal males, må den være uskadet.


Vannskader i våtrom er et økende problem. De fleste skader skyldes utettheter rundt gjennomføringer i gulv og vegg samt manglende fall til sluk. Med våtrom menes ba dusjrom og vaskerom, det vil si rom hvor overflater på vegger og gulv jevnlig eller av og til blir utsatt for fritt vann (vannsøl).


I denne filmen lærer du hvordan du går frem når du skal male våtrom. LADY Aqua våtromsmaling inngår i Jotuns godkjente våtromssystem, er. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å male med den samme malingstypen jeg bruker på tilsvarende flater ellers i huset - vannbasert maling til taket, oljemaling til lister og gerikter. Baderomstrenden er i ferd med å snu. I motsetning til tidligere, hvor folk pusset opp badet i nøytrale og duse farger for å skape et ”trendnøytralt” rom med lang leveti har fargene nå inntatt baderommet.


Ved å male veggene på badet, kan man raskt og enkelt skifte farge, uttrykk og atmosfære og følge trender på en helt annen måte. Legg så et strøk med vannbasert heftgrunning. Det er alltid lurt å legge en liten prøve på et ikke synlig sted når en skal male ting som ikke er helt etter boka La den tørke et par timer, sett en maskeringstape over og la denne sitte noen timer før du napper den vekk. Prosjekter vi jobber med Se alle prosjekter. Maling næringsbygg Våtrom Maling Våtrom Sertifiseringer.


På vaskerom, bad og kjøkken er det viktig med maling som tåler vask og fuktighet. Den er lett å påføre, har en fin utflyt og er tilsatt middel mot overflatesopp. Underlaget må være rent og tørt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg