onsdag 20. mars 2019

Maling av vinyltapet

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Maling av vinyltapet

Vinyltapet skal ikke overmales. Fjern heller det ytterste sjiktet, og få et godt underlag for maling eller ny tapet. Ikke mal vinyltapetet - Spørsmål og svar - ifi. Her er det ett rom med vinyltapet som jeg ønsker å gjøre noe med.


Jeg hører fra fagforhandlerne at all tapet må av før en ev. Overmalbar tapet er et alternativ dersom du ønsker å male veggene og gir ubegrensede muligheter i valg av farger. Bruk maling beregnet til betong eller fliser, dette er maling som er laget for å kunne. MAXBO tilbyr både tynne, tykke.


Infra glassfiberfilt m. Kjøp på nett eller i butikk. Jordan Limspreder 2mm. Underlaget må være jevnt, rent og tørt. Gammel vinyltapet og løstsittende tapet fjernes.


Hvorvidt du kan male rett på tapetet, er avhengig av hva slags tapet som er brukt. Fargestoff eller voks i tapetet kan blø gjennom malingen eller føre til at den ikke tørker ordentlig. Du risikerer også at veggen kan avgi noe lukt, sier Erik Bryng, ved Jotuns teknisk service. Alt tapet kan males unntatt vinyltapet.


Maling av vinyltapet

Om du har et tapetsert rom som du ønsker å male om, er det første du må finne ut av hva slags tapet du har på veggen. En tommelfingerregel er at alt tapet med unntak av vinyltapet kan males. Det er du nødt til å rive av veggen.


Start med å bruke en pensel til grunning av hjørner og inn mot lister og karmer. Begynn gjerne litt ut ifra hjørnet, da unngår du oppsamling av maling og at det begynner å renne. Deretter grunner du de store flatene med rulle. Velg en grunning som er tilpasset tapet, da unngår du at fukt trenger seg inn i tapeten og danner blærer. Mange av forumets faste deltagere har ferie vet du ;) Men, jeg tror du kanskje vil oppleve at malingen sitter dårlig på sikt.


Jeg ville anbefalt å matte ned med finfint slipepapir for deretter å sparkle småhullog skjøter - deretter et tynt lag med heftgrunning - så Jotun Lady av ymse typer alt etter bruksområdet. Tapet er noe som gir rommet et helt eget og spesielt inntrykk. Vi har et bredt utvalg av tapet i forskjellige mønster og farger, slik at du enkelt skal finne noe du.


Bruk en kjølig grå farge på veggen som motvekt. Slik oppnår du en behagelig balanse mellom flatene og unngår at de varme fargene drukner i hverandre. Har du et fliselagt gulv i kjølig grått, kan du velge varme farger til veggen.


Da blir fornemmelsen av rommet mykere og rundere enn om du bare velger kjølige toner. På denne måten unngår du at fukt fra malingen trekker inn i tapetet. Start med en pensel og ta områdene du ikke kommer til med en rulle – som hjørnene på veggen og inn mot listene. Pass på å ikke ha for mye maling på penselen i hjørnene, da dette vil føre til en oppsamling av maling og det kan begynne å renne.


Velkommen til en fantastisk verden av tapet, fototapet, maling , gardinstoff og møbelstoff. Vi som jobber i Tapetgalleriet anser oss som utrolige heldige. Hver eneste dag får vi jobbe med noen av verdens flotteste interiørprodukter, og sammen med våre kunder er vi med på å gjøre deres hjem enda finere og triveligere å komme hjem til.


Maling av vinyltapet

Denne vasker du med før du skal male inne. Denne kostet det samme som normal maling (og luktet og så ut som normal maling , så jeg aner ikke hva forskjellen er). Det så helt grusomt ut og veggen bobet bra ut.


Jeg tok de verste boblene mens veggen var fuktig og tenkte at jeg kunne ta resten på kvelden. Da hadde alt trukket seg inn med unntak av noen små bobler som var lette å fjerne. Bodin forklarer at dette er særlig viktig om tapeten du har på veggen fra før er er vinyltapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg