mandag 18. mars 2019

Mellom benk og overskap

Hvilken benk passer deg best? La livet ditt innrede stua. Få varene levert hjem. Det er enkelt å få varene med hjem. Lån tilhenger hos IKEA.

Vi hjelper deg med montering. Se prisene for montering her. Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser.


Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Billige benker fra 6nok. Smartpanel Kitchen gir kjøkkenet ditt et løft på rekordtid.

Platene er tilpasset veggen mellom benk og overskap og monteres på eksisterende vegg eller stenderverk. De beskytter mot søl, flekker og varme og er lette å rengjøre. Ser vi estetisk på det, er det gjerne slik at stor avstand mellom benk og overskap gir et mer luftig inntrykk og utnytter høyden i rommet på en bedre måte, mens mindre avstand gir et mer kompakt uttrykk. Det ene er ikke nødvendigvis bedre enn det andre, men avhenger av rommets størrelse, utforming, takhøyde osv. Festet den derfor med transsom en fuge rundt kanten på glassplate bak steketopp, mens den mellom overskap og kjøkkenbenk ble festet med en list i overkant ( og tecsom fuge mot kjøkkenbenk) Viktig å bestille med riktig størrelse og de nødvendige hull og utsparinger da det ikke er mulig å justere etter herding.


Veggplater er en rask og enkel måte å oppdatere kjøkkenet ditt på. De gir en fin finish mellom benkeplaten og overskapene. Veggplatene er enkle å rengjøre og beskytter veggene mot sprut og søl når du tilbereder middagen. De fås i en lang rekke mønstre og farger, og hjelper deg til å gi kjøkkenet et mer personlig uttrykk. Når det gjelder inndelingen i høyden mellom benk og overskap , er det her ikke så viktig om avslutningen oppe og nede består av like brede fliser.


Den øverste raden blir jo likevel ikke synlig, og det er grunnen til at vi begynner den første flisraden med en hel flis. Flisene må stå i lodd. Men sprutsonen, området mellom kjøkkenbenk og overskap , kan være et egnet sted for å tilføre kjøkkenet det lille ekstra.


Arkitekt Søren Eriksen i Boform Norge registrerer at mange folk nå ikke ønsker seg overskap i det hele tatt, og at sprutsonen blir et dekorativt element i seg selv. Mosaikk, fliser, steiner og steinhyller bruker vi. Med glass mellom benk og overskap gir du kjøkkenet ditt en personlig stil samtidig som du på en meget enkel måte kan holde denne flaten ren og pen.


Dersom du ikke har høyskap eller høye dekksider (som låser høyden), altså bare benkeskap og overskap , kan du selv bestemme fritt hvilken avstand du vil ha.

Glass brukt som innvendig rekkverk. Geir Merli og kona var lei av fliser, og hadde lyst på noe annet i sprutsonen da de skulle pusse opp kjøkkenet. Vi ville gjerne ha glassplate. Det hadde vi sett et annet ste og syntes det var både fint og praktisk. Det var interiørarkitekten fra Stjernekjøkken som foreslo tapeten bak glassplata, forteller Geir Merli.


Forny kjøkkenet på noen timer med paneler spesialtilpasset området mellom benk og overskap. Glassvegg Vi lager også glassvegger innendørs, sikrer trappen, som her på. Et stort utvalg design gir deg mange valgmuligheter og kombinasjonsmuligheter. Kvaliteten er selvsagt den samme perfekte som for Fibo Kitchen Board og tåler både direkte vannsprut og store temperatursvingninger. Leveres i 2-pakk - enkelt og greit.


Da blir billigløsningen fort unødvendig dyr. Til gjengjeld er overskap ideelle til å utnytte plassen i høyden. Spesielt på mindre kjøkken er overskap velegnet til å forvandle plassen på veggen til verdifull oppbevaringsplass. Du kan velge overskap både med og uten skapdører. Mellom benk og overskap kan du sette opp hele fliser ned mot benken og avslutte med en mindre flis mot overskapet hvis den siste raden ikke blir synlig.


Det samme gjelder rundt et vindu hvis gardinene likevel skjuler hvordan flisene er satt opp. For å unngå at matrester faller mellom benken og veggen, må man legge fugemasse i overgangen mellom kjøkkenbenken og veggen. Dette gjør det også enklere å holde rent. Husk at det er mange ulike farger å velge mellom. Legg fugemasse som bryter minst mulig med benkeplaten.


Tenk alternativt til hvitt. Men jeg tror absolutt jeg har sett større avstand også. Jeg anbefaler forøvrig takhøye skap, selv om det betyr litt klatring for oss som ikke er så høye. Og fingeravtrykk er lett synlige. Man kan også velge samme materialer, både på benker og på den viktige halvmeteren over.


Både stein, laminat og tre fungerer fint og gir et helhetlig uttrykk. Dersom du velger maling, så må denne være blank, slik at veggen tåler vask. Matt maling tåler lite av fukt og fett, og er vanskelig å holde ren. Det var veldig viktig da vi pusset opp kjøkkenet i fjor, før det hadde vi nemlig et stort mellomrom mellom overskap og tak og det var jo ubrukelig plass som bare samlet fett og støv.


Overskapene går helt opp til taket, ingen glipe der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg