fredag 22. mars 2019

Maling med kvistlakk og grunning

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Stort utvalg innen lakk, maling og verktøy.

Se mer og kontakt oss her! Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Den kan brukes på alle flater med behov for sperring og kvistlakk , på nytt og gammelt underlag.


Selv de beste interiørmalingene er avhengige av et godt grunnarbeid. Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett.

Gjør heller jobben skikkelig med en gang kjør på med grunning med kvistlakk og strøk maling over. Du vil bli mest fornøyd med resultatet da. Er det mye kvist ville jeg vurdert to strøk grunning og. Det kommer veldig an på malingen hvor mange strøk man trenger, men jeg tar alltid minimum 2. Først og fremst er grunning essensielt hvis du skal male flater som dører, lister og panel.


Det samme gjelder nytt treverk innen- og utendørs. Grunning av nytt treværk sørger for at treet jevnt suger til seg maling , da unngår du skjolder. Hvis du ønsker å male badeværelse skal dette rommet også grunnes. Brukes på alle flater med behov for sperring og kvistlakk , på nytt og gammelt underlag.


På nytt treverk anbefaler vi strøk, og tidligere behandlet strøk. Gjør du godt og riktig grunnarbei vil ikke dette skje. Og det er heldigvis ingen stor eller komplisert operasjon som skal til.


Det eneste du trenger å gjøre er å dekke alle kvistene med kvistlakk. Når den har tørket er det bare å behandle treverket på vanlig måte, med grunning og maling. Hovedsaken er å sperre kvistene før maling , og den jobben gjør begge typene godt.


Hva man velger av maling videre er irrelevant for hvilken kvistlakktype en skal velge.

Og oljebasert heftgrunn hjelper ikke mot kvistblødning. Når det gjelder maling av ubehandlet panel, kan man enten legge to-tre ganger kvistlakk på kvist før man grunner, eller eventuelt bruke en sperregrunning. Jotun Kvist og Sperrgrunn. Sperregrunning er et alternativ hvis panelet har veldig mye kvist, men man må kjøre to fyldige strøk med denne for å få isoleringseffekten, sier Sørensen.


Grunningen sperrer, isolerer og gjør at toppstrøksmalingen sitter bedre. Grunning er matt, noe som også gjør det lettere å påføre tilstrekkelig med maling etterpå. Da får du bedre dekk med færre strøk, sier Per Arne Nilsen hos Tikkurila Norge (Beckers). Merkevarene til lave priser. På ubehandlet panel bør man bruke kvistlakk før man maler.


Nå har det kommet noe nytt som er både kvistlakk og grunning i ett, sperregrunn. Mal første strøket med dette og så kan du male flere strøk med maling på dette igjen. Grunning er ofte hvit, gjerne fordi det er en god underlagsfarge og en billig maling (tror dette er grunnene.). Det store forarbeidet med kvistlakk , grunning , sparkling og sliping gjør du også kun første gangen. Da har du lagt grunnlaget for alle videre behandlinger, og alt som kreves for neste malingsstrøk er vask, lett mattsliping, og to nye strøk.


Videre er det mange i dag som ønsker å legge ned en investering i oppussing av bolig. Hei, skal male gammel panel. Har skjønt at det ikke er noen snarveier med kvistlakk og grunning , så det er jeg forberedt på. Men så er spørsmålet hva slags maling jeg må bruke.


Trodde i utgangspunktet at vanlig vannbasert maling funket greit, men så ser jeg at Lady har en egen panel maling. Beckers Panelgrunn inneholder kvistlakk , sperre, grunning og toppstrøk, og kan brekkes i flere farger. Jeg syns ikke et par hundrelapper gjør så mye fra eller til. Heller kvalitet enn bortkasta arbeid.


For eksempel ikke jotaplast som grunning på furupanel, da er du heldig hvis det sitter fast! Med god grunning kan du godt bruke billig maling , men jeg ville ikke brukt helt matt. Den er tyngre å vaske, og jeg syns det er fint med litt glans.


Kvister utskiller harpiks, eller kvae lenge etter at treet er felt. Kvistlakk er et spesialprodukt for kvister i treverk. Stoffet misfarger malingen, og det blir mørke skjolder.


I noen tilfeller pipler det ut en dråpe harpiks fra kvisten. En god forbehandling med kvistlakk hindrer at dette skjer. Furu har mer kvae enn gran.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg