fredag 5. oktober 2018

Naust innredning

Det gjør det bare mer hensiktsmessig for nausteierne som kan ha større glede av et naust der man også har rom der man kan sette seg ned med en kaffekopp, tørke termodresser og jobbe med båtpuss på vinterstid. Utbyggeren har nå sendt søknad om dispensasjon fra reglene om innredning og isolasjon. SoveroAll innredning og møblering som gjør at et rom fremtrer som soverom skal fjernes.


Naust er ikke godkjent som bygning for overnatting. Rommene skal fremtre og benyttes som lagerrom for båt- og fiskerelaterte aktiviteter. Vurdering: Ulovlig innredning av naust.

Fylkesmannen har lagt ut døme på vår nettside ”Ulovleg bygging og bruk” for å illustrere skilnaden på eit naust og ei hytte. I den karrige fjellsiden ligger det hytter, som tilfeldig kastet oppover det bratte terrenget. Nausteiere må fjerne innredning – hvis ikke kan de få bot. Det stemmer ikke, sier Runar Gulliksen i Hopla naust - og småbåtforening.


Noen fungerer som ferieboliger og noen som oppbevaringsplass for båter og utstyr. Selv om farger og størrelser harmonerer, er det et av byggene som skiller seg ut med sine store glassfronter og designorienterte innredning. Det som i utgangspunktet var et naust er i dag blitt en ferie- og fritidsbolig for familie og gjester.


Et naust skal ha rom for oppbevaring av båt og fiskeutstyr, men slett ikke oppholdsrom.

Nå ha hytteeieren i Fana fått frist til 1. Dette innebærer blant annet at vinduene må fjernes. Som regel er det naboene som tipser om ulovligheter. Slik skal det ikke være, strandlinjen er for alle. Har man naust , må man være villig til at andre bruker strandsonen, sier virksomhetsleder for etaten, Ole Andreas Søvik.


Naustene skal primært brukes til lagring av båter og fiskeutstyr – ting som har med sjøbruk å gjøre, legger May Therese Foss til. Vi er importør og grossist av baderomsmøbler, dusjløsninger, badekar og porselen. Våre produkter selges KUN gjennom registrerte forhandlere.


Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter!


Har naust og i kummunen de ligger i så er det eksempelvis ikke lov å vinterisolere. Ellers er det ganske fritt frem med innredning og kledning. Møbler kan du vel også anskaffe uten at naustet må tvangsrives. Er usikker på strøm og vann.


Det er det sikkert andre som har erfaring med. Jan Ingvar Espnes har søkt om å få tilrettelegge for overnatting i andre etasje på sitt naust ved Hjertøya på Frøya. Søkeren driver dykkerfirma, og ønsker å gi overnattingsmulighet til dykkere på oppdrag i området.

Etter plan- og bygningsloven er det generellt forbud mot bygging og fradeling i 100-metersbeltet. Forbudet gjelder også vesentlig endring av eksisterende bygninger og konstruksjoner. En endring fra naust til hytte, eller til bygning med oppholds- og overnattingsrom, regnes som så vesentlig at den kommer inn under forbudet.


Naust bør være en bygning i én etasje med maks grunnflate på kvm og maks mønehøyde på meter. Raftehøyde bør ikke overstige meter. Hordaland hadde opprinnelige gitt tillatelse til å bygge seks naust i et område i Kjøpmannsvågen, som er vist som et naustområde i kommuneplanen. Men nå har det altså oppstått konflikt rundt de rødmalte naustene, og en av grunnene er myndighetene ønske om å stramme inn på byggepraksisen i strandsonen, skriver BT. I de nye reglene om bruk, heter det at innredning som åpenbart legger til rette for slik bruk er tilstrekkelig for at kommunene kan konstatere ulovlig bruk, ikke den faktiske bruken.


Hvis dette er et naust , da vet ikke jeg hva jeg skal si mer, mener Vinnes. Hei, Noen som har gode tips til hva man bør bruke av programmer for å tegne hus, planløsning, interiør, uterom osv ? Hører mange nevne Sketchup, autocad beocad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg