mandag 15. oktober 2018

Male gang farge

Se inspirerende bilder av gang og finn de rette produktene. Velg malerulle ut fra det underlaget du skal male på: Skal du male en vegg med struktur, f. Hvis du skal male på glatt filt eller vev, er en rulle med finere finish bedre for å oppnå en glattere struktur. Har ikke garderobeskap i gangen.


Har et eget garderoberom på 2kvm ved siden av gangen , men man må inn en egen dør, så trenger ikke lys sånn sett.

Bør vel kanskje ikke gå for en mørk farge , men syntes hvitt er så forferdelig kjedelig. Vil at gangen skal se moderne og innbydende ut og ikke steril og kjedelig. Skohyllene fikk samme farge , men her brukte jeg LADY Supreme Finish Matt, siden hyllene er i tre. Det tar faktisk kortere tid å male et større rom! Jeg brukte pensel først, og deretter både liten og stor rulle.


Fargekombinasjoner, tapet osv kan vi i butikkene hjelpe dere med. Ta bilde av gangen , og kom å spør oss!

Noen tips først: Gangen er det første gjester ser, så la gangen gi et inntrykk av hvem som bor der. Lag et personlig touch på den. Tenk smarte og praktiske løsninger, for best mulig å holde orden. Skal du begynne forsiktig med å male én av veggene i rommet med farge , eller skal du slå til med farge på alle fire vegger? Mal alle veggene i samme farge ! Du får mye bedre romfølelse.


Det handler ikke om hva som er stygt eller pent, men om å skape et rom som fungerer. Farger til ulike rom – Hvilket rom du skal male har mye å si for hvilken farge du bør velge. En fin huskeregel er at man bør ha rolige farger , som blå, på soverom, mens man i stua eller på kjøkkenet kan ha farger med litt mer sprut i – som skaper matlyst eller energi. Ofte har en gang mange lukkede dører, men det er vanlig at det er åpent inn til stua. Tenk derfor helhet når du pusser opp gangen.


Farge - og materialvalgene du tar her, vil påvirke hvordan stua oppleves, og interiøret i stua vil påvirke hvordan gangen oppleves. Fargen er utrolig anvendelig og kan matches med blå-eller rosatoner – eller grønne eller gule toner. Den klare blå fargen gir rommet karakter og gjør det spennende i bevege seg i rommet.


Eller du kan male både vegg og dører i samme farge ved å la overflatene gli over i hverandre, slik at de fremstår som en enhet.

Da oppleves det hele som en helhet, og øyet må ikke jobbe for å skille detaljene. Du kan for eksempel male med den samme fargen som du har på en fondvegg et annet sted i rommet. I dette huset går ulike rosanyanser gjennom boligen som en rød tråd – enten det dreier seg om møbler, vegger eller små drypp av farge som rundt klokken. Se så fin helheten blir! Jeg har da tenkt lenge på å male veggene i gangen , da jeg synes fargen er helt fæl å se på.


Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive fargen , men jeg kan vel si at den er blodrød. Uansett, så synes jeg fargen får gangen til å se trist ut. Veggene har strie som har blitt malt over.


Det er to ting jeg nå lurer på 1) Fargen. Vi gjorde det for første gang for mer enn seks år siden og det har holdt svært bra i alle rommene, ingen avflassing eller sprekker. Nå har vi akkurat gjort det igjen! Et ekstra pluss man får ved å male flisene, er at det er enkelt å bytte farge om man skulle få lyst på litt forandring. Denne gang malte vi badet hvitt.


Jeg er ingen stor tilhenger av fondvegg men det er én situasjon hvor jeg gjerne vil anbefale dem, og det er der hvor du har en lang og smal gang. En mørk farge i hver ende vil tiltrekke blikket, og vil derfor få veggen til å se ut som den er nærmere enn den faktisk er. Du kan også forhøre deg om hvilke farger leverandøren kan tilby på detaljene.


Du bør også opplyse om hvilke farger du har på detaljer som lister, vindu, dør og tak. Sett farge på døren i gangen 16. La en fargeklatt av en dør være det siste du ser før du går ut om morgenen, så får du garantert litt ekstra energi til å starte arbeidsdagen med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg