onsdag 24. mai 2017

Vaske panel før maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser.

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Påfør heftgrunning på panel før sparkling og maling. Når grunningen er tørket er overflaten ru.


Det er fibre i treverket som har reist seg etter påføring av grunningen. Det slipes lett av med slipepapir, slik at panelet blir glatt før overmaling. Det er lettere å oppdage sprekker og sår når underlaget har en farge.


Jostein Brekka, ansvarlig for kategori- og virksomhetsutvikling i Jordan. Du trenger en bøtte med rent vann og en klut, og en bøtte eller lavtrykksprøyte med såpevann.

Ved liggende panel , ligger panelene litt skrå, for at det ikke skal komme fukt inn når det regner ovenfra. Derfor er det spesielt viktig når man skal vaske husveggen, at man ikke spyler underifra og opp på liggende kledning, forteller Myrland til Dinside. Vasker du før maling , så er det salmiakk som skal brukes. Bruk rene gulvkluter å vaske med. Denne blandinga tar det meste, men kan matte ned malte flater.


Den mest effektive måten å vaske vegger og tak. Det er ingen morsom jobb å vaske vegger og tak, men huset føles helt nytt etterpå. I løpet av året legger det seg nemlig sot, støv, fett og annet smuss på vegger og tak som blir til mørke skygger. Forarbeidet er viktig for å få ett bra resultat. Du kan bare vaske veggene eller taket, la det tørke, og male rett på, sier han.


Vask flatene og velg riktig grunning. Hvis overflaten allerede har vært malt, må den bare tørke i en time før du maler. Ubehandlet treverk må tørke lenger etter vaskingen.


Paneler må ikke slipes frie for lakk eller maling , eller annen form for behandling så lenge overflaten ikke flasser. Det holder med vask og heftgrunn i bunnen. Lutet panel kan også males, men da må den nøytralises med vanlig eddik blandet i vann, som man vasker over veggen med.

Denne bruksanvisningen gjelder for ny panel som akkurat er satt opp. Har panelet begynt å gulne, følger du fremgangsmåten du finner her. Kan brukes på ny panel for å beholde den lyse fargen eller på gammel panel for å lysne opp allerede gulnet panel.


Noen lakker kan tilsettes mer hvit brekkfarge for å unngå gulfarge fra kraftig gulnet panel. Om du ønsker en kraftigere effekt påfører du flere strøk. Panel satt opp av ulike bord Panel satt opp av ulike bord har ulike over- og underliggere. I denne gruppen har vi panel som vekselpanel og herregårdspanel. Man kan enten kjøpe panel med rød merking eller blå merking.


Panel med rød merking har et mindre antall kvister enn blå merking. Bortsett fra det er panelene ganske like. Norges største nettbutikk for salg av fliser, VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett, elektro, og gulvvarme. MegaFlis tilbyr alt til baderom til utrolige priser! Kommer jo an på hvor møkkete det er også.


Salmiakk er også en gammel slager mht vask før maling , men det er ikke spesielt hyggelig å jobbe med. Et problem du bør tenke på mht maling av panel , er at moderne vannbaserte malinger legger seg som en hinne utenpå treverket, det trekker ikke inn. Men så lurer jeg på om jeg må vaske panelet i noe før jeg hiver meg i malinga? Panelet er blitt mørkt og slitt med årene.


Trappegangen som skal males har dette panelet over to etasjer og i taket. Kanskje det må grunnes? Jeg vil ha en maling som ligner på oljemaling med høyest mulig glans, men det bør være vannmaling. Gir et mattest mulig tak - det skjuler mange små ujevnheter og gir få skjolder. Sot, støv og skitt setter seg lettere i en matt maling.


Glansgraden Gjør flaten lettere å vaske ren. Tilsvarende kommer eventuelle feil i underlaget frem. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten. Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis.


Jotun spesialrens for gulnet panel fjerner smuss, fett o. Bidrar til å gi innsug i treverket og gir et penere. De fagmennene vi har vært i kontakt med sier at man skal vaske med vann etter å ha vasket med salmiakkvann. Vi var litt slepphendte med å vaske over med vann, men det var nok fordi vi pusset opp for å selge i hui og hast. Lurer på om malingen kanskje slipper fortere hvis man ikke vasker med vann etterpå. Når du skal vaske veggene er det lurt å vaske dem med et middel som løser opp fett, men som ikke er for sterkt.


Bruker du for mye salmiakk kan dette matte ned malingen. Hagesæther sier en mikrofibermopp er fint å bruke på veggene fordi denne kun trenger rent vann. Bearbeid moppen fra gulvet og opp til taket.


Bare pass på å beskytte vekster mot blandingen. Vi har alt du trenger av beskyttelsesutstyr, spann, børster og koster for å gå i gang med vasking og maling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg