fredag 26. mai 2017

Oljedekkbeis over maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. På utkikk etter oljedekkbeis?


Bestill enkelt i vår nettbutikk!

Intervallene varierer fra 5-år opptil år - forutstatt riktig forarbeid. Bruk egne malingstyper for utsatte partier som vinduer, dører og. Etter noen strøk kan den imidlertid bli svært dekkende. Dersom du velger beis, kan du senere dekkbeise eller male over med en annen farge - det omvendte er imidlertid ikke mulig. Dekkbeis gir et tynnere sjikt på flater sammenliknet med maling , men et tykkere sjikt enn beis.


Den kombinerer beisens egenskaper og utseende med malingens holdbarhet. Heldekkende maling er behandlingen som gir best beskyttelse mot sol, regn og vin men vær samtidig klar over at den også kan skjule råte og sopp. Du kan male over beis, men ikke beise over maling.

Mange velger beis til moderne hus med litt funkis-aktig utseende, og først og fremst av visuelle grunner. Men den beste og mest varige behandlingen får du med dekkende maling , sier marketing manager Mette Dahl i Nordsjö. Har du et hus med høvlede fasadebor er disse antagelig så glatte at maling er det eneste som duger. Jeg ville vært skeptisk til å benytte oljedekkbeis , eller maling , på et utvendig gulv. Og det slites ganske raskt vekk, med eks.


Da hadde jeg heller akseptert et mørkere gulv og brukt Tjæralin på nytt. Fra beis til maling Dette panelet er beiset, og kan fint overmales med både dekkbeis og maling. Skal du bytte fra beis til maling må du legge inn et ekstra trinn i forhold til om du bare skal male over på vanlig måte: Du bør grunne treverket. Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over , så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå.


Hva hvis malingen krakelerer? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget. Jeg har ny bordkledning og velger oljedekkbeis fordi den trekker inn i treveket og samtidig gir glatt finish.


Har du bordkledning som er mettet med maling , og vil ha ny farge eller dekke skikkelig, da velger du oljemaling. Optimal er ei maling. Meget bra i egnet klima. Min favoritt er grunning (visir) strøk oljebeis (meget tynn, trenger godt inn i treverket) deretter strøk oljedekkbeis.


Beis fra før = beis, oljedekkbeis eller maling.

Hillary: Dere kan jo male over med dekkbeis eller maling ved neste økt? En oljedekkbeis gir nesten samme film som en dekkende maling , men du vil ane. Holdbarheten er lenger enn ved bruk av beis, men må overmales hyppigere.


Det sprakk opp og gule flekker fra malingen under dukket opp over hele. For deg som skal bygge nytt eller pusse opp. Både oljedekkbeis og oljemaling gir en dekkende film, men maling gir en tjukkere film og har lettere for å flasse enn dekkbeis. Det skyldes at den tørker ut i sola og blir sprø.


Men den flasser ikke om grunnarbeidet er godt og den ikke står for lenge. Etter 80-tallet har det gått stadig mer oljedekkbeis på bekostning av oljemalingen. Listen med maling og beis som får stryk og stemples anbefales ikke, er lang. Du kan se hele rapporten og listen med alle produktene her, og listen nederst i artikkelen.


Oljedekkbeis med ekstra god beskyttelse og holdbarhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg