onsdag 31. mai 2017

Male glassfiberstrie

Reserver ditt Hotell i Male online. Male glassfiberstrie - er det mulig å få det pent (nok)? Interiørhjørnet Alt som har med interiør å gjøre. Spørsmål, tips, deling av egne lure eller fine.


Fordelene med glassfiberstrie i forhold til vanlig tapet er flere. Du kan male med den fargen du vil og det holder som regel med ett strøk.

På badet trenger veggene noe mer forarbei enn i andre rom, før du legger strien. Det du ikke bør prøve er å male strien, da blir du aldri ferdig. Vi valgte å rive av alt vi klarte og pusset til slutt veggene der det var rester og ujevnheter og la på strie som vi malte til slutt.


Tror det hjalp å fukte det bitene som står igjen av strien etter at du har revet vekk det du får tak i. I dag angrer mange bittert på at de lot striemoten herje med husets vegger. Underlagsduken gir et jevnt og bra underlag til å tapetsere eller male på - enten du velger en av fire vegger til fondvegg eller velger å tapetsere hele rommet. Duken kan erstatte helsparkling ved oppussing av vegger med malt glassfiberstrie eller fiskeben, og er også godt egnet for tak.


Andre typer tapet, som papirtapet, tekstiltapet, nyere glassfiberstrie og miljøtapet kan du uten problemer male over. Før du setter i gang med å male over tapetet, bør du fjerne alt som er løst eller lime fast løse fliker.

Kanter og overganger bør pusses ned med sandpapir. På dette kjøkkenet sitter det en svartmalt glassfiberstrie som skal helsparkles. Vi kommer til å gjøre det med en teknikk som kalles rullesparkling. Det spesielle er at man ruller på sparkelmassen med en rulle. Etterpå jevnes overflaten ut med en bredsparkel.


Gjort på riktig måte går jobben svært fort. Når du fjerner gammel glassfiberstrie bør du benytte hansker, munnbind og beskyttelsesbriller, siden små glasspartikler vil sveve i luften. Skjær et snitt i strietapetet med en tapetkniv. Men pass på at du ikke stikker kniven for dypt og risser opp veggen bak! Dette er en overmalbar glassfiberstrie.


Murflater med små sprekker som vanskelig lar seg male over,. Glassfiberstrie lavstruktur og 50m. Når du har gitt dette en riktig grunning, er du klar til å male veggen. Er huset enda eldre, fra 60-tallet eller derokring er det verre. Strie suger masse maling, så det krever mange strøk.


Den flotteste løsningen. Noen typer oppfører seg slik at de løsner fra veggen når de blir våte, da får du ikke fint resultat. Jeg vil anbfale å prøve på en vegg, blir det ikke bra, er det bare til å rive ne sparkle og male veggen under.

Hvis det er glassfiberstrie kan du først grunne med et strøk Jotun Kvist- og sperregrunning, og så male ett strøk med Lady Pure Color i tilnærmet lik farge som du skal ha på kalkmalingen. Mal deretter ett til to strøk med Lady Minerals. Helsparkling av 50mvegger som er belagt med glassfiberstrie av typen g 1(vanlig, uten mønster). Håndverkerne holder både utstyr og sparkelmasse. Leiligheten er klargjort for sparkling før håndverkerne kommer.


Veggene er vasket ne og gulv og møbler tildekket. Trykk her for å se hvor mye det koster å helsparkle veggene. Det er nemlig stor forskjell på om du skal male en glatt gipsvegg, panel, papirtapet eller glassfiberstrie , sier Maxbo-eksperten. Dette må du huske på før du begynner å male. Man kan male rett over, eller med fordel bruke sammen med en duk.


Gipsplatesparkel: Brukes til skjøt- og flekksparkling på gipsplater og andre bygningsplater. Når du skal male , må du også ta hensyn til hvilket underlag det er du skal male. Det er stor forskjell på om du skal male en glatt gipsvegg, panel, papirtapet eller glassfiberstrie. Les også: Ikke glem dette før du går i gang med å male!


Jeg lurer på om noen har noe formening om hva som er den rette glansgraden på maling, hvis man skal male tapet eller glassfiberstrie. Det blir anbefalt 1 som er silkematt, men er det egentlig for matt, og gir et kjedelig resultat? Rene vegger er viktig for sluttresultat når du skal male og for at malingen skal få et godt feste. Original Forvask er spesielt laget for vask av overflater som skal males. Vask godt rent med vann etterpå for å fjerne såperester.


Vi får mange spørsmål om man kan vaske med grønnsåpe eller salmiakk - og svaret fra våre malermestere er NEI.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg