torsdag 19. mai 2016

Hjortelår

Gni kjøttet inn med salt, pepper og timian og brun det i smør. Legg det på rist over langpannen. Hell litt vann i langpannen og.


Hjortelår - Ingredienser 5g hjortefilet eller reinsdyrfilet timian salt pepper revet sitronskall blandet småsalat (som feltsalat, rabarbrasalat, ruccola) smør. På Hjorteviltportalen finner du fakta om hjortevilt, informasjon om forvaltning av, jakt på og anvendelse av elg, hjort, villrein og rådyr.

Kursa i kunsten å lage fenalår, speka hjortelår eller skinke er og ettertrakta. I motsetnad til far min og mange andre, er det ikkje tørrsalting, men lakesalting som er eit av dei første stega på vegen mot spekematen. Kvifor saltar vi kjøttet? Jau, det er for å konservere.


Hjorten er felt og igjen sitter jeg med to lår på ca kilo hver som skal spekes. Jeg vet noen bruker saltlake, mens andre bruker kun tørrsalt. NDLA sin visjon er å lage gode, åpne digitale læremidler for alle fag i videregående opplæring og støtte opp om elever og lærere i aktivt og deltakende.

Vi har en lårstek av hjort på kilo i fryseren, men jeg aner ikke hvordan jeg skal tilberede den? Eg fekk anbefalt fem veker, men tykte høyrdest vela lenge ut. Kan ikke se at han fikk svar her, så jeg tar opp igjen spm med et noe lettere lår. Tørrsalting av hjortelår - Matprat - Kammeret.


For oppdeling og partering av elg og hjort kan du bruke oppdelingsplansje for storfe. Til oppdeling og partering av rådyr er oppdelingsplansje for lam fin å bruke. Har fått en hjortestek av en storviltjaktende kompis, og den lekkerbisken skal til pers nyttårsaften sammen med viltsaus, kantareller, hasselback-poteter og.


Brett den tynneste delen av fileten over, slik at du får en filet med mest mulig lik tykkelse. Bind sammen med bomullstråd. Krydre med salt og pepper. Kurs i partering av hjortevilt.


Partering av hjortevilt er av interesse for alle som ønsker å få mest mulig ut av hjorteviltet de har felt. Kvalitetsmat fra lokale produsenter, foredlet til det ypperste. Delikatesser for den kresne. På TV 2s nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for å forstå hvordan du bruker nettstedet, for å forbedre opplevelsen og tilpasse annonsering.


Da jeg var på Matstreif for noen uker siden fikk blant annet en deilig hjortestek og noen fargerike gulrøtter bli med hjem.

Vi tilbringer påsken på hytta. Sola skinner fra skyfri himmel og føret er fantastisk. Det betyr masse uteti og et håp om at maten skal lage seg selv. Alle oppdelingsplansjene kan lastes ned.


Skriv ut og heng på veggen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg