mandag 16. mai 2016

Finsk design

Finsk Design - Best pris i Norge! Nordic Nest - Her finner du innredning og design for alle hjemmets rom. When shipping internationally, you are responsible for any customs duties and taxes that are levied by your destination country.


Finnish Design Shop does not collect these fees. Texten är skriven av Karen MacKenna, kanadensisk fotograf och författare som förlorade sitt hjärta till finsk design för närmare två årtionden sedan. Den där första gången anlände jag med båt genom den finländska skärgården till Helsingfors hamn.

FINSK DESIGN – SISU I 1ÅR. I århundrer var Finland under svensk og russisk styre. Hvilke av Arabia tegn spiser, spiser et måltid av finsk design. Selskapet har sitt eget museum og galleri i Helsinki. Arabia har vært en pioner innen finsk design og laget hans navn servise og interiørgjenstander.


Lundsten studied in Royal College of Art and even Manolo Blahnik has described her designs as exquisite, divine and perfect. Innen produktdesign er Finland kjent for kreativitet i kombinasjon med solid kvalitet. I de senere årene har dessuten en sterk IT- og spillindustri bidratt til at begrepet finsk design også omfatter grafisk design og innovative digitale løsninger.

Et sted å begynne for å få en bred oversikt over design-nyhetene er Design Forum i Erottajankatu (en liten filial finnes også på Helsinki-Vantaa flyplass). Her ser du alle nyhetene innen møbeldesign, lamper, stoffer, Nokia-telefoner m. Den billigste annonsen ligger ute til Kr. Sjekk ut alle annonser fra hundrevis av. Læreplan i finsk som 2. Scandinavian Design. Marimekko er en velkjent og populær finsk merkevare med flere typer design innenfor dekor og servering.


Marimekko servise finnes i flere utgaver fra deres ulike Siirtolapuutarha design til deres Unikko og Oiva serier. Ja, lommelerken Ukkomatti fra Ukko er resultatet av tradisjonelt finsk håndverk som møter minimalistisk design. I finsk mytologi var Ukko guden som styrte over vær og torden, og du kommer garantert til å føle både den rå kraften fra tordenguden og det kjølige draget fra nordavinden når du tar tak i Ukkomatti! Hele serien består av gjennomtenkt håndarbeid som er håndlaget design , laget av finsk bjørk av dyktige håndverkere.


Secto Design har med Seppos assistanse allerede etablert et godt omdømme blant design elskere over hele verden. HELSINKI DESIGN DISTRICT WALKING TOUR. Finland har en lang tradisjon innen høykvalitetsdesign og den forenklede, funksjonelle og rene kunstindustrien har i flere tiår fått internasjonal annerkjennelse.


Kjente navn i finsk design er Alvar Aalto, Marimekko, Iittala og Arabia, og Helsingfors er et mekka for de som ønsker å handle design. Begge de to hovedstrømningene i nyere finsk arkitektur hevdet å bygge videre på Alvar Aaltos ideer og arkitektur. Og det at de begge med rette kan hevde dette slektskapet, viser til fulle Aaltos storhet.

Han var den samlende kraft, og hans arbeider viser seg stadig å være en uuttømmelig kilde til inspirasjon og lærdom. Secto skjermene er laget i Finlan av PEFC-sertifisert, finsk bjørkeved som finnes i den beste kvaliteten. Når treet er blitt formspent skjæres emner deretter i lameller, som blir slipt og til sist satt sammen ved hjelp av ringe av spesiell kryssfinner som normalt benyttes i fly produksjon. Lamellene limes og sys til ringene.


Inspirerende hjem er blanding av finsk håndarbeid og vakreste funn fra verden. Interiørkjede med nordisk vakkerhet og hjemmekos. Secto arbeider med å skape lamper som kombinerer det rustikke med enkelt og tidløst design. Dette er i særdeleshet lyktes for dem og deres serie av lamper i finsk valnøtt- og bjerketre.


De er virkelig vakre og veldig nordiske i sitt uttrykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg