tirsdag 31. mai 2016

Godkjent soverom

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Alle de andre leilighetene har et tilsvarende rom med tilsvarende vindu, og ved kjøp og salg regnes rommet som soverom. I taksten på leiligheten står det også oppført som soverom. Hva sier plantegningene som ligger hos kommunen?


Hvis det står soverom der, så er det søkt og godkjent som et soverom , og så setter dere punktum der.

Teknisk forskrift er ikke tilbakevirkende. Hvis det ikke er det bør det tas forebehold om at det ikke er søkt bruksendring når du selger (evt. søke og få det godkjent ). Alle må fremdeles søke om byggingstillatelse hos kommunen, men det vil bli lettere å få prosjektet ditt godkjent. Du kan søke selv eller få et ansvarlig foretak til å søke for deg.


Søker du selv, er det du som må passe på at alt går riktig for seg, og at tekniske krav blir fulgt. Hva betyr dette for deg som boligeier? Selv om kravene til et soverom er klare, er det ikke noe som sier at du kan bruke et ikke- godkjent soverom til å sove i. Fra enhver branncelle for varig opphold skal det være minst to rømningsveier.

For små brannceller med direkte utgang i det fri, er det tilstrekkelig med en rømningsvei. Vindu aksepteres som rømningsvei der dette var tillatt i forbindelse med byggeforskriften da bygningen ble oppført eller når dette er godkjent i forbindelse med bruksendring. I slike tilfeller må takstmennene skrive i taksten at rommet ikke oppfyller kravene til et soverom og utleier kan få pålegg dersom han leier ut et ikke- godkjent soverom , som et soverom. Du kan altså ikke kreve av foreldrene dine at du skal få flytte ned i kjelleren fordi rommet ditt er lite.


Vi skal bygge soverom nr. Det er ikke ulovlig å bruke rommet som soverom. Jeg finner ikke fram til hvilke regler som nå gjelder, men mtp. Lavere takhøyde godkjent. Hovedinnholdet i reglene er at man ved omgjøring nå får mindre krav til takhøyde og lys.


Takhøyden trenger å være minimum meter, før meter. Hvis du tenkte på teksten hvor det stod at alle soverom har krav om vindu som rømningsvey, så tror jeg faktisk ikke at det stemmer. Det er vistnok byggeforskriftene, men ikke lovpålagt. Dette jeg ikke klarer å finne 1 ut av.


I en dom fra Gulating Lagmannsrett om en leilighet i Bergen fikk boligkjøperen 200. For å få et loftsrom godkjent som soverom , må det ha tilfredsstillende tilgjengelighet og størrelse som angitt i Planløsning 321. I tillegg til krav om lys og luft er det også brann- og sikkerhetskrav, krav til takhøyde, lydisolering, bodplass og parkering.


De vet at leilighetene ikke vil bli godkjent eller kostnadene for å få dem godkjent blir urimelig store.

Jeg har nylig kjøpt meg leilighet på 43kvm. Jeg vet at det er krav om rømningsveier, lysforhold etc. Men er det lovlig å bygge en helt ny leilighet uten godkjent soverom ? Vi har 3resultater for Godkjent soverom til de beste prisene. Den billigste boligen ligger ute til Kr.


Sjekk ut alle boliger til salgs fra hundrevis av. Han forklarer at man i prinsippet kan leie ut det man har av ekstra rom i boligen – så sant man gjør den bruk av rommene som de er godkjent for. Det er altså ingen regler som forbyr deg å leie ut for eksempel et soverom som står tomt, bare soverommet er godkjent som rom for varig opphold i boenheten.


Hvis ikke det står spesifikt at det er godkjent , bør man faktisk selv stille den typen spørsmål, og det primært skriftlig, slik at du har det dokumentert. Selger har etterlatt inntrykk av at noe brukes som et soverom , de har slik du beskriver ikke sagt at det er godkjent som et soverom. Dersom det oppstår en situasjon som krever rømning fra et byggverk, viser erfaringer at de fleste først vil forsøke å ta seg ut den veien de kom inn, dvs. Noen som vet hvor stort et vindu må være for at et rom skal bli godkjent som soverom ? Og hvor mange kvm må et rom være for å bli godkjent ? Byggteknisk forskrift (TEK 10) angir minstekrav til bl.


Kravene er i stor grad funksjonskrav, så det er ikke så mye konkret å forholde seg her. Veiledning om tekniske krav til byggverk angir litt mer konkret hvordan kravene i TEK kan tilfredstilles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg