torsdag 5. februar 2015

Krav til vaskerom

Finnes det krav som sier at det må være membran e. Kan man bare male rett på gipsplater f. Denne anvisningen beskriver krav til og gir anbefalinger om størrelse på og innredning av baderom og toalettrom i boliger, samt enkelte vaskerom. Anvisningen beskriver ulike krav til tilgjengelighet i byggteknisk forskrift (TEK17) og viser eksempler på sanitærrom som oppfyller de ulike kravnivåene. Forside Ba våtrom og rørlegger Krav på vaskerom , membran på vegg?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Med våtrom menes ba dusjrom og vaskerom , det vil si rom hvor overflater på vegger og gulv jevnlig eller av og til blir utsatt for fritt vann (vannsøl). Vannsøl på gulv og vegger fra dusjing, bading og klesvask øker sannsynligheten for at fukt trenger inn i konstruksjoner og materialer.


La alt ha en fast plass – fra vaskemidler, kluter og koster, til single sokker som venter på sin partner. Lagre vaskemidler og farlige stoffer høyt, utenfor barns rekkevidde. Ha en tom balje eller to til transport av rent tøy.


Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver.

Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Vaskerommet har i dag helt andre krav til effektivitet enn tidligere. Derfor er det også utviklet mange fine produkter som kan gjøre hverdagen lettere.


Vaskeromsmøbler med praktiske detaljer som strykebrett innfelt i skapet og trådkurver for oppbevaring er bare noe av det som finnes. Krav til våtrom i forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK10). Krav til hensiktsmessig plassering og dimensjonering av personalrom følger av arbeidsplassforskriften §§ 3-og 3-2. Kravet til størrelse innebærer at lokalene skal ha plass til det maksimale antallet arbeidstakere som skal spise der samtidig. Arealkravet skal sikre at hver arbeidstaker har minimum m 2. Ved plassering av uttak inne i oppvaskbenk tas det hensyn til vannopplegg og avløpets plassering.


Vannvarmer i benk i kjøkken, grovkjøkken og vaskerom monteres for fast tilkobling. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Sjekk ut Sluk I Gulv.


Jeg vil samtidig minne om at vanninstallasjoner i rom som ikke er våtrom, har egne krav både til selve rommet, og til de tekniske løsningene. For å spisse problemstillingen til det ytterste: I et 1 vaskerom er det ingen dusjsone. Fall-kravet er knyttet til dusjsonen.

Luftmengder for grunnventilasjon og forsert ventilasjon i boenhet. Få et raskt overblikk over hele programmet av kompakte VEX-aggregater med varmegjenvinning. Virksomheter skal ha særskilt vaskerom eller vaskested.


Gulv i vaskerom skal ha en utforming og overflate som motvirker at det blir glatt. Hvis du derimot hadde hatt et sluk, for eksempel i forbindelse med en dusj eller en vaskemaskin, er rommet med en gang som et våtrom å regne, og du bør ikke foreta endringer i strid med normen. Det skal være tilstrekkelig fri gulvplass foran vaskestedene.


Selv om myndighetene ikke har lagt frem krav om vanntetting av våtrom, er forsikringsselskapene klare på hva slags skader de vil erstatte. Gang inklusive trapp mellom rom som er nevnt over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg