fredag 24. januar 2020

Urskive til elbil

Urskive til elbil

Med stadig økende elbil -salg, er parkeringsvaktene blitt enda flinkere til å håndheve regelverket som sier at enhver elbil skal ha en urskive , eller p-skive om du vil, som viser tiden for når bilen er parkert. På den måten kan de enkelt kontrollere at elbilen ikke har stått på plassen utover lovlig tid. I Oslo kan du parkere elbilen din gratis på alle offentlige parkeringsplasser, bare husk urskive. Pris for lading er kroner fra mandag til søndag fra klokken 09. Utenom dette tidsrommet koster det kroner per time for lading.


Guiden inneholder relevant informasjon samt tips og råd som gjør det enklere for deg å komme i gang med elbilen. Les våre beste tips for å komme i gang med ny elbil. Urskive til bruk ved gratis parkering. På gratis parkeringsplasser med tidsbegrensing må elbiler ha urskive. Samme ting, forskjellig navn.


Uansett bør du skaffe deg en slik en til å ha i frontruta. I Trondheim og på Hamar får du urskive gratis av kommunen. Hos bilutstyrsforretningene får du analoge urskiver for noen tiere, eller elektroniske for et par hundrelapper.


Noen av disse plassene krever at du må benytte urskive. Dette fremkommer av underskilt. Det samme gjelder for elbiler som parkerer på en parkeringsplass med tidsbegrenset periode. Det er viktig at du sjekker skiltingen i området for å se hvor lenge du kan stå parkert. Automatisk elektroniske parkeringsur til din elbil gjør at du slipper å stille urskiven eller klokken for hver gang du parkerer på offentlige parkeringsplasser med tidsbegrensning.


For å parkere gratis på offentlige avgiftsbelagte plasser plikter du å ha parkeringsskive eller annen innredning som viser når kjøretøyet ble parkert jf. Har i den senere tid funnet ut at urskive til elbilene er jo greit å ha. Flere resultater fra elbilforum. P-skive brukes i hovedsak ved gratis parkering, og formålet er å forhindre at biler står parkert på plassen over et lengre tidsrom og tar opp plassen fra andre.


P-skiven festes i ruten på bilen og hjulet vris til det tidspunktet du forlot bilen. Da kan du stå parkert på stedet i inntil den skiltede maksimale tid fra angitt tid på P-skiven. På kommunale ladeplasser som er skiltet med For ladbar motorvogn og For EL-motorvogn er det gratis å parkere og lade elbil og ladbare hybridbiler.


Parkeringstid og urskive. Høyteknologisk familiebil. Mercedes-Benz-tilbud! Se kampanjetilbud på B-Klasse her! Reserver din EQC her!


Hyundai tilbyr trygge og driftssikre elbiler med lang rekkevidde. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Dersom du skal parkere gratis på kommunale parkeringsplasser må du i stedet benytte urskive.


Bergen: I Bergen kan elbil -eiere nyte gratis parkering på offentlig regulerte avgiftsplasser med parkometer eller parkeringsautomater. Enkelte parkeringsplasser har på dagtid tidsbegrensning, som varierer på timebasis fra plass til plass. Har Bergen kommune en støtteordning for dette? Ja, se mer informasjon på nettsiden Støtteordning for ladeinfrastraktur i borettslag og sameier. Hvor kan jeg kjøpe urskive ? Hybrid- og elbiler kan parkere gratis på mange offentlige parkeringsplasser ved bruk av elektronisk parkeringsur.


Monteres enkelt på innsiden av frontruten. Som eier av en elbil bidrar du til å redusere forurensning fra bilparken. Du er dermed en viktig bidragsyter i vårt arbeid med å få ned forurensningen fra transportsektoren! Det skal være trygt, økonomisk og enkelt å bruke en elbil , men en elbil skiller seg fra bensin- og dieselbiler på flere punkter. Det må ikke kopieres de viste data, og særskilt ikke hele databasen.


Ladestasjonene har som regel hurtigladere som gjør det mulig å kjøre lengre turer med elbil uten for lange ladestopp. Det kan hende at det holder med ett slikt stopp, eller det kan være nødvendig med flere. I Oslo er det gratis å parkere på alle kommunale parkeringsplasser med elbil , men reglene for maksimal parkeringstid gjelder også for elbiler. For å kunne parkere gratis på kommunale parkeringsplasser i Oslo trenger du en parkeringsskive. Denne (og gratis nøkkel til de kommunale ladestasjonene i Oslo) får du helt gratis fra Trafikketaten.


Disse har makstidsbegrensning på timer mot bruk av urskive. Alle plassene er skiltet for ladbare motorvogner. For å kunne benytte ladestasjonene må bruker ha en standard nøkkel som er lik for alle ladestasjoner i landet. Rabatt på intelligent hjemmelader til elbil og ladbar hybrid.


Se alle medlemfordeler for deg med elbil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg