fredag 10. januar 2020

Slett tapet

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Sammenlign pris med oss.

Spar penger - Finn Nettets Beste Tilbud! Finn Beste Pris På Alle Dine Varer. Fiberduk, også kalt underlagsduk, stettes opp som tapet og dekker ujevnheter i underlaget. Dette er et produkt med mange navn, men felles er at det er en spesialduk laget for å dekke mindre ujevnheter i underlaget, for eksempel mønstret glassfiberstrie eller murstruktur. Duken settes opp som tapet , og finnes i mange varianter og tykkelser.


Harmoni Slettvegg er en slett fiberduk til alle oppholdsrom i huset. Den er i tillegg ferdig grunnet, noe som gjør den lett å sette opp og lett å ferdigstille. To strøk med maling er nok!


Brukes på slette overflater.

Sprekker, hull og ujevnheter må sparkles og pusses før oppsetting. Gi rommet nytt liv med nye, fine tapeter. I sortimentet vårt finner du noe for enhver stil. Vi samarbeider med etablerte designere, og alle tapetene. Egner seg godt for dekke over gammel, mønstret glassfiberstrie, murstruktur etc.


Forgrunningen er påført i et bad som gjør at den kan monteres på begge sider. Når du rører ved glassfilt kan du merke hvordan det skjærer i hendene, og det klør kanskje litt. Fiberfilt er bedre å arbeide med enn glassfilt. Med fiberfilt slipper du den slags. Samtidig får du alle de gode egenskapene ved en glatt filt.


En nullstrie er en tapet som er helt slett som ett ark - men som er der for å ta bort de små bevegelsene som er i veggen og unngå at malingen sprekker. Maleriet fargehandel 16. Veggfornyer er en tapet som også blir kalt slett vegg på rull eller sparkel på rull.


Dette er en form for tykk tapet eller renoveringsduk som jevner ut strien og underlaget slik at overflaten blir slett. Disse dukene finnes i flere ulike tykkelser. Jo mer struktur underlaget har, jo tykkere duk trenger du.


Veien fra fiskebeinsmønster til slett vegg er raskere og enklere enn du tror. Ved å bruke renoveringsduk kan du i løpet av et par timer være kvitt den utdaterte og mønstrede glassfiberstrien, og samtidig få et perfekt underlag for maling eller tapet. Tapet er ikke bare vakker veggdekor.

Det vekker også ulike følelser hos mennesker. Maxbo er ledende på tapet i Norge og har tapet i alle prisklasser og kvaliteter. Fargerike har Norges største utvalg av tapet. Det er viktig for oss å ha det beste og bredeste utvalget.


Vi selger fiber, vinyl, tekstil og våtromstapet fra kjente leverandører som Borge og Storyes samt Omexco, Itag og Green Apple. Vi har også overmalbar og glassfibertapet som du maler i ønsket farge. Om tapeten sitter godt til underlaget, går det faktisk i de aller fleste tilfeller helt fint å bare legge ny tapet over, forklarer eksperten.


Man må dog være svært nøye med å grunne med heftgrunn, slik at den nye tapeten fester seg skikkelig. Bodin forklarer at dette er særlig viktig om tapeten du har på veggen fra før er er vinyltapet. Før tapeten festes på veggen er det viktig at du sparkler veggen for at den skal bli glatt og fin. For å unngå å se sparkelskjøter bør du også grunne veggen i samme farge som tapeten. Deretter er det bare å gyve løs på selve tapetseringen.


Ofte er det å velge hva slags tapet man skal gå for det vanskeligste med hele prosjektet. Denne jobben går raskest med et slipebrett på forlengerskaft. Avstøv så med en fuktig klut eller støvsuger med møbelmunnstykke. Påfør så et strøk heftgrunning. Hvis veggen har ujevnheter, sprekker eller hull, bør den sparkles.


Byggsortiment som holder ting sammen, fargesetter og muliggjør alt fra altandrømmer og VVS-prosjekter til enkle, men smarte oppbevaringsløsninger. Det var rett og slett en forferdelig drittjobb hvor jeg egentlig aldri ble helt fornøyd. Uansett hvor mye jeg pusset og sparklet følte jeg at det alltid var igjen noen ujevnheter. Det tok lang ti masse griseri og vonde muskler. Nå er det nytt rom som skal ha slett vegg, men denne gangen ønsker jeg ikke å rullesparkle hele rommet.


Ikke bare gjør det jobben med å fjerne tapet fra veggen mye lettere, men man kan også med letthet fjerne gammel tapet uten å måtte leie seg spesialutstyr eller spesialister for å få det til. Fukt eller damp - Fukt eller damp er de beste virkemidlene når det gjelder å få tapet av veggen, forklarer Jørgen Bodin. Underlagsduken virket den, men ikke nødvendigvis på alle typer struktur. Vi fikk prøvelapper fra vår forhandler, men disse viste seg å være for små, og fanget ikke opp de største strukturforskjellene.


Vi anbefaler derfor å spørre om en stor prøvelapp, slik at du kan være sikker på at underlagsduken dekker over ditt tapet. Da trekker middelet seg lettere inn i tapeten og løser opp det som er bak. Dampmaskin og tapetfjerner til tross, det er ikke sikkert du vil få bort alt av tapet på veggen.


Da kan du få helt slett vegg ved å helsparkle flatene, ved å kombinere flekksparkling over store skader med en såkalt veggsletter eller veggfornyer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg