fredag 24. januar 2020

Stauder i krukker

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment.


Dekorer med detaljer fra Jotex.

Metallkrukker er frostsikre i den forstand at de ikke sprekker, men det kan være litt risikabelt å overvintre stauder i dem siden noen planter ikke liker å fryse på røttene. Vi hadde noen ganske nyinnkjøpte stauder som sto i krukker av metall (sink). Stilig om sommeren, men litt usikkert med tanke på overvintring. Planter der klarer sig fint i krukker i et eller flere år,eventuel i samspil med sommerblomster. Noen stauder kan spre seg litt for ivrig, og disse kan med fordel dyrkes i krukker.


Det gjelder for eksempel mange typer mynte, sibirvalmue og ulike. Sett sammen dine favorittfarger med stauder , kombiner stauder med ulike høyder og vokseform og du får en spennende hage.

Du finner stauder for alle områder av hagen, om det er staudebed i full sol eller skyggetålende stauder. Hageland har utviklet sin egen kvalitetsserie med stauder som kalles Suksess stauder. Planter du mange stauder får du et variert og pent bed i hagen. Dette er planter som kommer igjen flere år på rad og blomstrer på ulike tider.


Vanskelig å gjøre feil. Det er vanskelig å gjøre feil med stauder , de fleste er utrolig tøffe. Stauder i krukker og urner går fint.


Velg gjerne krukker med en stor, god størrelse – dette letter jobben med vanning og gir plantene bedre mulighet for å overvintre. Temperaturen blir mye lavere i en krukke enn i bakken, og noen sorter må man vurdere å sette til overvintring innendørs, for eksempel i en garasje, eller å dekke til med granbar eller annen isolasjon. Krukker er trendy som aldri før – og desto flere krukker , desto større utgifter til planter.


Men det trenger ikke å være sånn – det går nemlig helt fint å overvintre både stauder og andre flerårige planter i krukkene som du kan ha glede av i mange år. Denne hostaen er relativt nyinnkjøpt. Ellers så kan du bruke de fleste stauder i krukker , du må bare passe på at krukken er stor, og så kan det være smart å sette krukken under takutstikk om vinteren. De fleste stauder blomstrer bare et par-tre uker om gangen, men det finnes også noen som har flere måneder lang blomstringstid.


Her er noen av dem vi har prøvd i vår egen hage.

Er du lei av å kjøpe nye sommerblomster i krukker og bed hvert eneste år, er det en god idé å plante stauder i stedet. Den gode nyheten er at det fins stauder for alle plasseringer. Et bra knep er å supplere med sommerblomster eller prydbusker i fargene man ønsker, så sikrer en blomstring gjennom hele sommeren.


I krukker og urner bør man unngå de vinterømfintlige variantene. Enten du har en hage eller balkong, krukker gjør underverker for uterommet :) Selv har jeg rett mange stående rundt om, og i dag deler jeg mine beste triks for å lykkes med krukkene. Veldig upedagogisk bilde over her….


For store krukker er bra, små er dumt! Interessen for stauder har de siste årene blomstret opp, noe som kanskje skyldes det vell av utvalg i både farger og blomstringstid staudene kan tilby. Med stauder og god planlegging kan du sikre et blomsterflor gjennom hele sesongen.


Mellom og under busker, trær og roser passer stauder perfekt. Glem ikke stauder når du planlegger krukker og kar! Krukker og utepotter til sommerblomster, stauder , busker og trær er utrolig dekorativt og passer på alle uteplasser.


Vi har store og små blomsterkrukker, og et vanvittig godt utvalg av terracotta krukker. Opskriften på at dyrke stauder i krukker. Rigtig mange stauder trives fint i krukker , så du kan etablere din egen krukkestaudehave, lige hvor du har lyst. Hva skal man gjøre når påskeliljer, tulipaner og liljer er ferdige med å blomstre? This text can be changed from the Miscellaneous section of the settings page.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, cras ut imperdiet augue.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg