onsdag 18. september 2019

Optimal maling test

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Ifølge Hjort ser halvveisresultatene ganske like ut som de har gjort i tidligere tester. TESTPANELER: Bærekraftsjef i Folksam, Karin Stenmar og malingsekspert Stefan Hjort.

OPTIMAL holder huset vakkert. Moderne teknologi gjør at farge og glans holder seg like flott i år etter år, samtidig som malingen tar opp minimalt med skitt. Optimal er tilpasset det norske klimaet og er tilsatt effektive midler mot svertesopp. Maler du med Optimal er det lenge til neste gang du trenger å male – veldig lenge.


Les tester og omtaler før du kjøper. Hos oss får du god utemaling som tåler all slags vær og vind. Se utvalget av maling. Kjøp på nett eller i butikk.

Hvis du har hvitt hus anbefaler vi Optimal Optiwhite som er spesialutviklet for hvite hus. Dette bør du tenke på før du bestemmer deg! Kan man legge Drygolin Oljemaling (white spirit-tynnet) utenpå en vanntynnet maling eller omvendt? Kjøpte i fjor ett eldre hus som nå sårt trenger maling og er nå usikker på hva jeg skal velge.


Vil det være mer safe å satse på Drygolin Extreme? I prissammenlikningen har de sett på malingsforbruk, altså hvor mange kvadratmeter du kan male med en liter maling. Det er fortsatt tillat å selge, så grossister og forretninger kommer til å ha lager etpar år, men så er det slutt. Utedørs er grensen løsemiddel. WARNING: Demidekk Optimal er nylig utgått.


Ikke la malerforretningen lure dere ved å si at det bare er spannet som er anderledes. Holdt nemlig på å gå i den fella selv. Selv har jeg stor tro på akrylmalingen.


Optimal inneholder midler mot svertesopp og tar opp lite skitt. Denne type maling er en kombinasjon av spesialakryl og alky noe som gir god værbestandighet. Der huset er malt fra før er det viktig å undersøke hvilken maling som er brukt tidligere, før en velger malingtype. En mur malt med silikatmaling skal vedlikeholdes med samme type maling.


Jotun påstår det er det beste de har.

Om du er usikker på om det er brukt en silikatmaling, kan en enkel syretest avsløre dette. En slik test kan utføres av en håndverker. En utendørs moderne oljemaling med spesielt lang holdbarhet. Hvitt er ikke bare hvitt. Det finnes en mengde ulike hvitnyanser som gir ulike fargeopplevelser av huset ditt.


Derfor er det viktig at du bestemmer deg for hva slags hvitfarge du ønsker. Oljedekkbeis er en slags mellomting mellom beis og maling : Den dekker mer enn vanlig beis, men er i utgangspunktet litt mer transparent enn maling. Etter noen strøk kan den imidlertid bli svært dekkende.


Oljedekkbeis ble tidligere brukt i stedet for maling for at man skulle slippe å skrape før neste runde. Butinox Futura gir års skriftlig garanti på farge og glans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg