onsdag 8. mai 2019

Maling av teakmøbler

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå!

Per Lund Nielsen, teknisk servicesjef hos Scanox, råder deg også til å rense med Rødsprit for å sikre deg mot småbobler i overflaten (som man iblant kan få på teakmøbler ). Behandling av gamle teakmøbler. En maling - og lakkfjerner vil fjerne all tidligere behandling på en skånsom måte uten at du må ty til sliping. Teakmøbler er ofte finért, denne finéren kan være svært tynn, enkelte ganger bare mm tykk.


Det kan være risikabelt å slipe på dette. Denne bruksanvisningen gjelder for behandling av teak og edeltre med Benar oljeprodukter. Benar-serien består av forskjellige produkter og benyttes til beskyttelse og forskjønnelse av edle tresorter som teak, redwoo meranti og merbau. Benar er vannavisende og motvirker vekst av svertesopp på treoverflaten.


Jeg har kjøpt et gammelt teak salongbord – som egentlig er veldig fint og velholdt.

Derfor lurer vi på å beholde det som det er. Men vet du om det lar seg gjøre å lakke bordflaten i stedet for å smøre det inn med møbelolje? Vask de godt med sterkt salmiakkvann, eventuellt bruk stålull (den med såpe) om det er flekker som ikke går av. Er det mye lakk igjen på møblene må du nok pusse over med sandpapir først. Vil du være på den helt sikre siden kan du bruke heftgrunning som første strøk, da kan du og male med vannbasert maling etterpå.


Tørk grundig over dørbladet med rødsprit for å fjerne mest mulig av fettet i treverket. Skru av beslag og bruk skrape for å fjerne ujevnheter og oljerester. Bruk fint slipepapir eller en pussekloss og gå over alle flater. Ta en ny omgang med klut og rødsprit for å fjerne pussestøv.


Deretter bruker du en god utendørs grunning. Men da er det noen forholdsregler man bør være obs på. Møbelsnekker Kenneth Rockers gir deg tipsene. Bordet ser sørgelig ut.


Faktisk ikke som et bord engang, der det ligger stykkevis og delt på gulvet, med gamle flekker etter både maling og kaffekopper. Fra et søskenbarn som selv ikke følte for å gyve løs på oppussingsprosjektet. Selvsagt sa jeg ja til å ta det slitne teakbordet under mine vinger.


Fjern all løstsittende rust og maling , og påfør malerolje eller en spesiell rustolje som trekker inn i rusten og driver ut luft og fuktighet. Når rustflekkene er mettet med olje og har en silkematt glans, skal det hele tørke over natten før maling.

Bruk en egnet metallprimer og maling. Vintage teakmøbler er ofte møbler med god design, og teak er et spesielt flott treslag, med fin. Ved nedpussing av flater, oljebehandling eller maling kan.


Teak er spesiell i forhold til andre treslag, fordi mange maling - og. Jeg har en hyllereol laget av teak og i sin periode innsatt med teakolje. Nå vil kona ha malt den hvit eller lys grå. Med riktig maling - og lakkfjerner kan du unngå å måtte slipe ned overflaten. Det går også an å bruke svært fin stålull, for deretter å olje treverket, men som sagt, ta kontakt med fagekspertise før du setter i gang.


Her er flere tips om restaurering av teakmøbler. MÅ TØRKE SKIKKELIG OPP, før du begynner med maling. Av maling anbefales dør- og vindusmaling. Den har høy glans, og er mer slitesterk enn veggmaling.


Emaljelakk kan også brukes. Den gir en høyglans overflate. Tror jeg skal prøve bdet rådet om drygolin vindus maling. Vi har sagt at vi driver med miljøvern på øverste plan.


Vi gjør det mulig å sende møbler fremover i generasjoner. Gamle møbler er ofte av god kvalitet. Det overgår mye av den kvaliteten vi ser på ting som lages i dag, så det er vel verdt å ta vare på dem, sier Hanne.


Hun råder deg til å vurdere kvaliteten når du kjøper nye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg