tirsdag 14. mai 2019

Maling av strietapet

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Nå vil det nok avhenge ganske mye av hva du har under strietapeten når det gjelder hvor mye den vil suge av ny maling.


Jeg malte over ganske gammel strietapet for noen år siden - under var det gammal tekstiltapet, og jeg skal love at det gikk med noen liter! Nyhet som skaper forandring! Hvordan male tapetsert vegg. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere tapetsert vegg.


Maling av strietapet

Vegger som er tapetsert med vinyltapet fraråder Jotun å male. Det kommer litt an på hvilken strie det er. Hvis det er tekstiltapet du tenker på går det greit å male. Er huset enda eldre, fra 60-tallet eller derokring er det verre.


Strie suger masse maling , så det krever mange strøk. Noen typer oppfører seg slik at de løsner fra veggen når de blir våte, da får du ikke fint resultat. Det skyldes at deler av pussen eller betongen vil følge med når du fjerner glassfiberstrien, noe som vil føre til en del sparkelarbeid. På gipsvegger er det omtrent umulig å unngå å skade det øverste papplaget på gipsplatene, så derfor bør du la være å fjerne glassfiberstrie om det sitter på en gipsvegg.


Bruk rikelig med grunningsmaling, fordi alle trådene suger opp himla mye maling. Dra av så mye du kan av tapetet, og bruk en sparkelspade eller malingsskrape til å vippe opp under tapetet der den sitter godt. Skjær et snitt i strietapetet med en tapetkniv.


Men pass på at du ikke stikker kniven for dypt og risser opp veggen bak! Dette arbeidet krever tålmodighet, og kan ta litt tid. Ved å sette opp slette veggplater som er klare til maling eller tapetsering utenpå eksisterende vegg, sparer du mye tid på forarbeid. Da behøver du bare å montere platene, som går raskt og enkelt, så har du slette vegger med tette skjøter på kort ti sier Torunn Mangseth hos Forestia. Ikke riv av glassfiberstria!


Du får den gjerne av i felter der limet ikke sitter så godt, men så blir resten hengende fast, sier Owren. Det er også en fare for at stria tar med seg mur, puss, armeringsduker eller hva det nå er som finnes på baksiden, dersom du begynner å rive den av. Er du ikke i den kategorien kan det være lurt å få inn profesjonelle til å gjøre jobben, og så heller ta siste finish med maling eller tapetsering selv. Jeg vil tro at strietapet suger til seg veldig mye maling og trenger minst tre strøk.


EVt kan dere grunne med sperregrunning først, og så to strøk maling. Endelig en løsning for tidsriktig fornyelse av rom som virkelig trenger det! De fleste har et rom hvor oppussingen virker så tidkrevende at den stadig utsettes.


Maling av strietapet

Det være seg rom med mønstrede glassfiberstrier eller ujevne underlag som roper etter fornyelse. Noen av renoveringsdukene er grunnet fra fabrikk. De kan være litt stivere å sette opp, men til gjengjeld trekker duken jevnere av maling , og en grunnet flate gir ofte et litt penere sluttresultat.


LADY Minerals Revive påføres enkelt med rull og sparkelspade. En fiberduk som ikke er grunnet kan derfor ha godt av et strøk grunning før maling påføres. Bruk Original Grunning vegg og tak.


Et skikkelig lag grunning gjør ellers at veggen ikke sluker maling som et trekkpapir,- det kan forårsake ujevn dekk, og at det kan dukke opp blærer som ikke strekker seg ut igjen! Fjern strietapet på en smart måte. Gi oss en tilbakemelding og bli med i trekningen av et gavekort på LADY- maling til en verdi av 5kr. Jeg hadde moroa med å være med på å rive nes overmalt strietapet fra 80-tallet når foreldrene mine pusset opp for noen år siden.


Vi klarte fint å få ned det øverste laget uten bruk av dampmaskin. Papiret under måtte derimot vætes for å løsne, men dette er vanlig uansett hva slags tapet man skal fjerne. Et par strøk maling kan gjøre underverker med trappen din. Tips: Begynn med en grundig rengjøring før overflaten slipes lett.


Maling av strietapet

En tretrapp med kvist må alltid påføres kvistlakk. Maler du ett trinn av gangen, går du på annet hvert trinn i oppsussingsperioden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg