onsdag 15. mai 2019

Jotun visir grunning

Merkevarene til lave priser. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Vannavvisende pigmentert oljegrunning. Benyttes før påføring av maling og dekkbeis.


En oljebasert grunning som benyttes på alt bart treverk, også trykkimpregnert.

Forsterker overflaten og gjør den vannavvisende. Dokumentert beskyttelse, hindrer fukt og råte. Sikrer god heft for videre behandling. Grunning med gode heftegenskaper og som kan brukes på de fleste underlag. Les tester og omtaler før du skal kjøpe på nett.


Jotun Original Akryl Murmaling ( Jotun Mur Akryl (Max for Mur)) er beregnet for toppstrøk for betong, sementfiberplater og andre lite sugende underlag. Slik stiller du forberedt når snøen og holka kommer. Denne grunningen gir kledningen råtebeskyttelse og grunning i ett.

Jeg har brukt Jotun sin visir oljegrunning på trykkimpregnerte spiler. Gjorde dette på kvelden og ser nå at det flere steder ikke er matt, men har lagt seg utenpå treverket. Hvordan kan jeg få dette av? Har noen bilde av hvordan treverket skal se ut etter grunning ? Binder løse trefibre og sikrer god heft for videre.


Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Produktet anbefales dessuten i den kalde årstiden som grunning under maling og dekkbeis.


Specs: Grunning , Utendørs,. JOTUN VISIR OLJEGRUNNING PIGMENT 3L. Grunningen binder trefibre og sørge for god heft for videre behandling, samtidig som den beskytter mot råte og svertesopp. Den sørger for god heft til toppstrøket og beskyttelse mot råte og svertesopper.


Spørsmål 8: Hvis man skal male utenpå en tidligere beiset kledning, hvilket forarbeid må man gjøre da, og må man bruke grunning ? Deretter går du over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre. Fjern mest mulig grunning fra verktøyet f. Flytende grunning må ikke tømmes i avløp eller vassdrag men leveres til lokal miljøstasjon. Oljegrunningen brukes før påføring av dekkbeis og maling.

Ja, det finner du på Maxbo. Ut fra svarene ser det ut til at det lønner seg å grunne og at jeg da velger Jotun. Visir oljegrunning har dokumentert effekt og hinder fukt og råte i treverket. Men valget står da mellom Jotun Visir pigmentert og Jotun Visir klar.


Blir da lettere å male når grunningen er pigmentert, fremfor klar grunning , når man kan se grunningen. Men den klare ser ut til å gi bedre feste på den pløyde delen av panelet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg