onsdag 8. mai 2019

Maling av takess

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.

OBS: Rull aldri rullen tørr - bruk alltid rikelig med maling - og akkurat så lite at det ikke blir striper og ujevn tykkelse. Bruk et forlengerskaft av aluminium. Billigskaftene bøyer seg en del, og du blir mye mer sliten. For å få fugen jevn er det en fordel å bruke maskeringstape som avgrensing mot flatene du vil fuge mellom.


Denne får du kjøpt der du kjøper fugemasse og maling. Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år.


Mange pleier aldri å vaske taket, og har derfor ikke behov for noen spesielt sterk maling siden dette jo ikke er et sted med særlig høy belastning.

Men hvis man liker å vaske taket bør man kanskje gå for en sterkere maling med høyere glans, da disse er mer egnet for vask, anbefaler han. Kantene males med en vinkelpensel som er godt mettet med maling. Første gang vi dypper penselen før vi begynner å male, drar vi av penselen litt på siden av malingsspannet for å få smurt godt med maling i penselen. Så begynner vi å male kantene.


Etter at kantene er malt, kan du begynne på selve takflaten. Spør butikkpersonalet, så får du hjelp med å velge riktig maling. De kan også hjelpe deg med å velge rull. Badet her har takess fra 80-tallet, og er malt ett par ganger uten problem, tror neppe det er gjort mere enn normal vask før maling.


Hvordan er det med maling av tak-ess da? Dma jeg snakka med på Byggmakker i dag sa at det gikk fint an. Jeg har tidligere hørt at folien har en tendens til å slippe om man maler disse platene. Finnes i flere forskjellige format og dekorer. Ferdigbehandlet foliebelagt himlingsplate, profilert på alle sider med not og fjær og v-fug.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Kan benyttes som himlingsplater i alle rom hvor det ikke stilles krav. Et flott tak bidrar til å heve.


Blank maling i tak kan gi et flott resultat, men det stilles større krav til jevnt underlag og rask jobbing.

Tak-ess Inspirasjon kan vaskes. Ved bruk av vanntynnbare malinger er det en fordel at rommet ikke er for varmt, slik at malingen ikke tørker for raskt. Husk alltid å bruke maling fra samme batchnr, så unngås glans- og fargeforskjeller.


Vær oppmerksom på at vanlige matte takmalinger ikke er vaskbare. Nordsjøs Inova Xtramatt og Jotuns Easy Clean. Så tenk på dette før du velger maling :) Og vask først selvfølgelig - enten med trerens og rent vann etterpå eller malervask.


Besøk oss når du skal male gulv, vegger, tak, terrasser eller annet. Vi sprøytemaler med oppvarmet maling. Når malingen er oppvarmet, kan vi male uten å søle, selv når det blåser litt, sier Enger.


Mose gjør også takstein mer mottakelig for gjennomtrengning av fukt. Foto: Ronny Enger Vis mer. Men takfornying er langt mer enn å male.


Ved å velge rengjøringsprodukt fra samme produsent som du velger grunning og maling fra, er du garantert at de fungerer godt sammen over tid. Komponert for å fungere før maling. Det er det en grunn til.


Zalo fungerer utmerket til oppvasken. For best resultat kan det etter første strøk med maling være lurt å glatte forsiktig over skjøten med et finkornet pussepapir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg