tirsdag 7. mai 2019

Maling akryl

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Unngå pinlige øyeblikk.


Se våre kurs innen etikette nå!

Våre videoer tar for seg maling med akrylmaling steg for steg, men de fleste teknikker benyttes også innen maling med oljemaling. Video kan åpnes i full skjerm og man kan når som helst stanse avspilling å repetere hva man har lært. Størst nytte av leksjonene får man dersom man har for hånden det utstyret man behøver. JOTUN Original Akryl Murmaling. Silkematt, akryl , murmaling, velegnet for betong, til utedørs bruk.


Meget god farge- og glansholdbarhet. Beskytter mot svertesopper. Benyttes på sementrik puss, betong, eternitt og andre mineralske underlag.

Sementfiberplater behandles iht. JOTAPROFF Akryl gir et vakkert utseende. Det finnes en lang liste med flotte bruksområder for akrylfugemasse eller malerfug. Men listen over hva den ikke skal brukes til, er nesten like lang!


Akrylmaling består av pigment og akrylharpiks. Tynnes ut med vann eller malermidler for akryl. Tørker raskt og brukes på alle fettfrie, rene underlag.


Pensler og utstyr rengjøres i vann før malingen tørker. Bilder fernisseres når malingen er helt tørr. Det mest benyttede bindemidlet i vanntynnbar maling er akryl.


En akrylmaling vil, i motsetning til en oljemaling som oksiderer, tørke ved at vannet fordamper. Akrylmolekylene smelter sammen til en meget sterk film som har mer styrke og er mer holdbar enn den filmen en oljemaling danner. Tidligere har det vært begrensninger i bruksmåter, men verden går fremover, også når det gjelder teknikker innen akrylmaling.


Settet består av High Flow akryl farger, pluss tomme markere. De tre markerne kommer i ulike størrelser, fra en fin spiss til en bred mm spiss, hver sin egen mark-making kvalitet, perfekt for signaturer, fine detaljer, eller til å fylle store områder med presisjon. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


Dette er nok elementær kunnskap for alle andre her, men jeg holder da på å gjøre et rom med paneltak klart til maling av tak og vegger. Taket er panel og jeg har brukt endel akryl for å tette mellom listverk og panel der de har jobbet seg litt fra hverandre på årene det har stått.

Redskap renses i vann. Viktig: Skal du bruke akryl og olje i samme bilde, skal du alltid ha akryl i bunnen og olje over. En matt maling på gulvet vil nesten være umulig å holde ren. En silkematt og værbestandig akrylmaling til utendørsbruk på betong, eternitt og sementbaserte fasadeplater.


Slik stiller du forberedt når snøen og holka kommer. Om det er en akryl eller en PVAc sier i utgangspunktet lite om kvalitet, en god PVAc kan være bedre enn en billig og dårlig akryl. I moderne malinger har man også en hybrid som kalles akrylmodifisert alky disse tynnes gjerne med vann og har egenskaper fra begge verdener, både olje og vann. Eksempel på en slik maling er Optimal.


Underlaget skal være rent, tørt og fettfritt før maling. Tidligere malte flater vaskes med fasadevask, og løs maling slipes eller skrapes bort. Flater som er skrapt rene grunnes først med Midun Grunningsolje og deretter med Midun Tregrunn Ute.


Fugemasse for tetting av fuger rundt dører og vinduer, revner i paneler og lydfuger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg