fredag 10. mai 2019

Maling av lakkerte møbler

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Stort utvalg av fint interiør.


Møbler , dekor, trendy småbord og speil.

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Ofte er gamle ting mer solide en det som produseres i dag. Er du heldig, kan du ende opp med ny kommode, spisestue eller hylle, knapt uten at det koster noe.


Alt som trengs er litt arbeidsinnsats og et par strøk med maling. Hvordan male møbler - stol. Denne bruksanvisningen gjelder for ubehandlede og tidligere malte møbler av treverk.

I videoen nedenfor ser du maling av en stol. Har du en gammel furukommode eller andre møbler som kunne nyte godt av et par strøk maling ? La deg inspirere til å skape et flott møbel eller en stilig kommode i løpet av helgen. Finn fram den perfekte nyansen til ditt prosjekt!


Dette innlegget ble skrevet i Dagens tips, Hverdagen og alt det andre, Interiør og merket blogg, bloggurat, bokhylle, fornye møbler , gammelt blir til nytt, gjenbruk, hvit bokhylle, lindaslilleverden, male bokhylle, male gamle møbler , male lakkerte møbler , male laminat, maletips, nye møbler , oppussing av møbler , oppussing bokhylle. Lakkerte møbler kan males. Mattslip lakken med slipepapir og bruk heftgrunn.


Da får du god heft og du står fritt til valg av farge og dekor. Jeg ville ikke ha malt Ikeamøbler uten å mattslipe fordi man får alltid mye bedre heft, sier Knem som har mangeårig erfaring med maling av møbler fra Ikea. Spraymalingen anbefales kun til maling av større flater.


Her bør man leie inn en proff, mener Haraldseth. Har du et møbel med stoff anbefaler han heller ikke å male dette. Bruk rull og etterstrykpensel, da får du en helt glatt og fin finish.


Etterstrykspenselen metter du godt med maling før du begynner, ETTER DET SKAL DEN IKKE DYPPES I MALING MER. Den penselen fungerer ikke som en vanlig pensel, den stryker kun ut, den suger ikke opp noe maling. Om møblene dine er lakkerte fra før, så kan du fortsatt legge på lakk i en annen farge eller nyanse.


Det finnes masse å velge mellom. Spør der du kjøper maling for å finne den riktige typen.

Sparkel, skjøter og utskiftede deler blir borte vekk. Billige møbler med kvalitet hos Chilli. Film som viser hvordan male et lakkert tak og noen lakkerte skapdører. Enten du har gammelt, gulnet, lakkert eller beiset overflater og du ønsker dette. Før du skal male møbler så er det viktig at lakkede flater (rester av gammel oljemaling, eller lakk) pusses ne så det blir matt og ripet opp.


Så bruker man en heftegrunn, og så maler man med den fargen man vil ha. Da bruker man maling som er beregnet på møbler , eller typen man bruker på lister. Jeg har forresten malt lakkerte møbler uten noen form for nedmatting - brukte den gangen kun heftgrunn og maling (malingen sitter fremdeles etter 6-år). Vi tilbyr lakkering – spraylakkering av skapdører, skuffer, vitrineskap, dører etc.


Alle typer innredning. Så er møbelet klart til maling. Restaurering med maling kan derfor være et meget godt alternativ. Det aller lureste er å bruke gulvmaling. Den tåler mere støt, den tåler varme og flekker i form av kaffe,rødvin.


Det er pga av at den er mye mere slitesterk. Scanox trestjerners gulvmaling er kjempegod å jobbe me tørker fort, men ikke for fort. Om flekken har satt seg kan du benytte såpevann og en godt oppvridd klut, men unngå rengjøringsmidler som inneholder løsemidler.


Du kan også gi møblet ditt en ekstra beskyttelse mot riper, flekker og smuss ved å benytte møbelpolish.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg