onsdag 24. februar 2016

Male vinduskarm

Reserver ditt Hotell i Male online. Det første du må gjøre når du skal male dører og vinduskarmer, er å klargjøre overflaten som skal males. Det innebærer at du må se etter om noe må repareres, slik som å sparkle hull, sprekker eller hakk. Du må sparkle der det trengs, og etterpå pusser du det glatt med sandpapir.


Det enkleste er å måle det gamle vinduet fra ytterkant til ytterkant av vinduskarmen (utvendige karmmål).

Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male inne. Har du et rundt vindu kan du smøre oppvaskmiddel eller vaselin på vinduet langs rammen. Vi driver å pusser og skal male vinduskarmene.


Vi har gamle karmer med gammel maling, og har brukt mye tid på pusse karmene ne har vasket med salmiakk, og lagt heftgrunn på de stedene treverket ble synlig etter pussingen. Vi har prøvd oss på vannfortynnet maling, men syns resultatet ikke blir bra. Tips og råd om hvordan du maler vindu innvendig.


This feature is not available right now.

Please try again later. Begge varianter fungerer, men om du tar av vinduet og har et egnet bord å legge det på, kommer du best til overalt. Om du ikke tar av vinduene, bør du male de høyeste materialene først, da er det lettere å komme inntil med pensel etterpå. Begynn innerst og mal deg utover mot kantene. Har hørt et kjerringråd en gang om å smøre noe på glasset og gummi før men maler slik at malingen hefter dårlig her, og blir enkel å fjerne, men husker ikke hva det var man skulle bruke.


Male vinduer i kuldegrader høres ikke særlig lurt ut. Fremgangsmåten for å male utendørs vinduskarmer og dører er nesten den samme som for innendørs vinduskarmer og dører. Den eneste forskjellen er at når du maler utendørs vinduskarmer og dører, så bør du overlappe glasset med noen få millimeter. Det vil forhindre at det kommer inn fuktighet. Bruk av kitt kan forårsake sprekker.


Hvordan male innendørs? Gjør en kjapp endring i stuen ved å male vinduskarm ! Hverdagsimponer som Halvor Bakke og gå fra kjedelig hvitt til en deilig grønnfarge for å sprite opp stuen. Legger ved bilder som viser svarte og hvite karmer.


Eggehvitt eller rent hvitt?

Dropp tapen Tape er for amatører, mener malermester Jens Petter Lunde. For profesjonelle malere er tape noe som kun skal brukes i spesielle tilfeller. Til slutt fyller du alle sprekker etter hull med trefugemasse, og puss over med en pussekloss på multiverktøyet. Slip med tre ulike grovhetsgrader: P6 P1og P2for å få det glatt og jevnt.


Som avslutning kan du grunne og male treverket, og så er vinduskarmen god som ny! Når du skal male vindu, skal du male både karm, fals, kant og lister. Tetningslisten skal ikke males. Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset for å sikre at vann ikke kan trenge ned mellom glass og ramme. Ideelt malevær er overskyet, grader og uten regn.


Det går greit å male når det er sol og, så lenge du holder deg unna solveggen. Tåke og fuktig luft derimot er ikke gunstig når du skal gjøre malingsjobben.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg