onsdag 17. februar 2016

Male fliser

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Reserver ditt Hotell i Male online.


Hvordan male fliser ? Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge på ny.

Valgmulighetene er større enn noen gang når det gjelder baderomsfliser. Nå kan du få fliser fra hele verden på ett ste også sekskantede fliser. Uansett hvilke fliser du velger må jobben med å legge de gjøres grundig. Nå kreves nemlig tilstandsrapport på badet ved boligsalg.


For eksempel på fliser som er høyglans, blanke og glatte, kan det i enkelte tilfeller være lurt å slipe dem matte, tipser Bryng. Ikke slurv med rengjøringen. Det aller viktigste du gjør når du skal male fliser er som sagt å sørge for å ha vasket flisene grundig på forhånd.


Male : Velg maling med omhu – særlig dersom det er gulvfliser som skal males.

Vanntynnet oljemaling kan brukes på fliser i tørre rom og tørre soner på badet, men tåler ikke vannsøl som blir liggende litt. Løsemiddelholdig oljemaling er et sikrere valg for gulvfliser, som for eksempel den ekstra robuste Trestjerner Sigural Epoxy. Her har dere litt info og inspirasjon om det å male på gamle fliser. Du bør ha litt kunnskap om emnet, og for noen kan det selvfølgelig uansett lønne seg å tilkalle litt hjelp.


Hvis du bestemmer deg for å male flisene dine, vil du raskt se at dette gjør stor forskjell på badet, kjøkkenet eller gangen. Start med å male flisene med heftgrunning. Bruk en oljebasert heftgrunning egnet til våtrom og glatte overflater. Det er forskjell på fliser , noen er glattere enn andre, det kan derfor lønne seg å teste heftgrunningen før du maler hele badet.


Mal en del av en flis et sted som ikke er så synlig. Men når det er sagt, det er mulig å male gulvfliser. Og når fliser først skal males, er nok terracottafliser de beste flisene å male , ettersom dette er relativt matte og rue fliser. Som nevnt ovenfor, er rengjøring alfa og omega når fliser skal males. Alle rester av fett, smuss, kalk, såpe og lignende må bort - både fra fliser og fuger.


Det å male fliser er genialt og mye billigere enn å pusse opp hele badet. Det er litt tidskrevende og mye jobb, men badet ser nye større ut og mer moderne. Foto: Franciska Munck-Johansen.


Flisene på gulvet er ikke med i prisen.

Like fint etter seks år. Seks år senere angrer hun ikke på løsningen, og det ene badet har fått seg en ny runde med kalkmaling i en annen farge siden. Derfor skal du ikke male fliser.


Hvis flisene du vil skjule har et snev av mønster i seg, er det ikke sannsynlig at en runde med maling gjør dem penere. Ofte er mønsteret laget fordi det har flere farger. Og maler du det helt hvitt, blir du kanskje kvitt de brune eller grønne nyansene, men mønsteret vil fortsatt titte frem. Vi valgte å legge nye fliser , men det er også mulig å male gulvflisene hvis du ønsker det.


Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra lesere som har gjort det med gode resultater. Slik maler du gulvfliser: Bruk samme oppskrift som over, men velg en slitesterk maling egnet for gulvfliser. Uavhengig av fargevalg, stil og atmosfære, skal du male badet, må du bruke maling tilpasset våtrom. Du må bruke både en tokomponent grunning og en tokomponent maling.


En tokomponent maling betyr at det tilsettes en herder til malingen. Her vil fagmannen vise deg hvordan han maler rødbrune fliser hvite. Først må flisene renses med grunnrens og vann, og med et antikalkmiddel hvis der er kalk på. Behandlingen må imidlertid anes som en midlertidig løsning, for det er ingen garantier for at det vil vare over tid.


Fine fliser men med stygt mønster eller farge, kan du fint fikse på selv. Slik gjør du: Slik rengjør du: Aller først er det viktig at underlaget er rent, støvfritt og tørt. Vask bort alle rester av fett, såpe, balsam, kalk et cetera. Skrubb flisene godt med svamp, og bruk gjerne en børste på fugene. Maling af fliser Er du blevet træt af de gamle fliser , er der heldigvis råd at hente.


Det er nemlig muligt at male fliserne, med et ganske udmærket resultat. Her kan du på de næste sider se hvordan man kan male fliser trin for trin. Norges største nettbutikk for salg av fliser , VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett,. I denne kategorien vil du finne maling som egner seg godt for å male gulv.


Indretningsekspert Camilla Høeg Gade viser, hvordan du ved at male kan opfriske dine gamle fliser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg