fredag 13. mars 2015

Vaske hus før maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Få pristilbud fra flere bedrifter.


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser.

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Mange tror de kan vaske med en høytrykkspyler, men det øker risikoen for å få vann i treverket og dermed råteproblemer på sikt. Vask derfor med en kost. Når du har vasket ferdig skraper du bort alle løse malings rester, sier Jens Klinterback butikksjef i Byggmax. Hus er designet for at vann skal komme ovenfra.


Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år. Det tar ikke lang tid å vaske huset utvendig om du gjør det riktig, og som belønning får du et hus som ser nymalt ut og lengre levetid på beis og maling. Regelmessig utvendig vask vil forebygge sopp og råteskader, samt gi økt levetid for maling og beis.


Du kan godt gjøre husvasken i regnevær eller gråvær, da tørker vaskemidlene senere og for god tid til å virke på veggene.

Det å vaske huset er ikke så mye jobb som du kanskje tror. Men som med alt annet er det viktig at du gjør godt grunnarbeid – da kan du gjøre som i reklamen og vente år til neste gang du trenger å male huset. Gjøco Kraftvask er et spesialvaskemiddel for vasking av hus som skal males på nytt. Rødt er en populær, men vanskelig farge. Et hus som er beiset rødt med dekkbeis vil innen få år kunne falme.


Velg derfor et egnet produkt. Heidi Sørensen fra Maleriet Fargehandel anbefaler en akrylbasert maling. Riktig vaskemiddel før maling inne. Normalt står dette på malingsboksen.


Vi i Jotun lanserte egne interiørvaskemidler for cirka to år siden. Heldigvis ble huset bygget med et panserrobust og tykt vestlandspanel, så bordkledningen er i bra tilstand. Holder det å vaske huset med Jotun Husvask, eller MÅ jeg bruke Jotun Kraftvask?


Rengjøring av boligens yttervegger forhindrer sopp- og algeangrep. Er du flink til å vaske ordentlig minst én gang i året, så trenger du ikke male huset like ofte, samt at du får nabolagets fineste hus , fortsetter han. Og hvis du unngå skjolder og dårlig vedheft når du maler eller beiser huset bør du være grundig med forarbeidet og bruke de riktige produktene. Zalo, Salmiakk, Klorin og Rødsprit gi et dårligere resultat enn ved bruk av spesialmidler. Overflatetemperaturen på lyse overflater blir rett og slett ikke så høy at den dreper soppen.


Det er ofte lysmalte hus som får svertesopp.

Også grønske vil i hovedsak sette seg på lite solbelyste flater. Svertesopp forårsaker blå til svart misfarging i veden og på overflaten av maling , lakk og enkelte plaststoffer. Rengjørinsmiddel før maling av hus : Kraftvask - Påfør det til med høytrykkspyler.


Gjør det nedenfra og opp - Pass på vinduer (om du bruker kraftvask, dette vil gjør de stygge og ødelagt). La vaskemiddelet virke 3-5min. Skyll med rent vann etter vask.


Det første du må gjøre er å vaske fasaden. Bruk rene gulvkluter å vaske med. Dekk til planter og flater som er følsomme mot kjemikalier.


Hvis det behøves, begynn med å sprute sopp og algedreper på veggen. Det som sagt ingen stor sak, og er man to som her, blir det lekende lett:D Det tar ca to timer å vaske en enebolig. Ohoii det har vi alle tid til å invistere. Og den unnskyldningen med at det er sol idag, jeg vil bare sitte i sola å koose meg, den går ikke. For du skal vaske når det er grått, og helst regn.


Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks. DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL. Jeg har aldri tenkt over om folk har store eller små føtter. Det bør ikke du heller, for dette er noe du ikke kan gjøre noe med! Mulig noen sko får de til å se.


Gamle hus har godt av linoljemaling. Male med linoljemaling - dette bør du vite! Godt verktøy er halve jobben. En god malingsskrape kan slipes opp etterhvert som den blir slitt. Hvis all gammel maling må fjernes.


Problemer kan oppstå hvis det er brukt oljebasert maling fra før (noe jeg ikke regner med det er) og bruker vannbasert på toppen. Ikke fall for fristelsen å.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg