torsdag 19. mars 2015

Blindprøve

Blindprøve , i kjemisk analyse en prøve som gjennomgår nøyaktig samme analyseprosedyre som prøven som skal analyseres. Hensikten ved å benytte blindprøve er å hindre feil i analyseresultatene. Ideelt sett består blindprøven av et stoff av samme type som den prøven som skal analyseres, men (i utgangpunktet) uten analytt tilstede.


Blindtest beskriver en metode for å gjennomføre et eksperiment og eliminere subjektive innflytelser hos deltakerne.

Den kan gjennomføres som dobbelt- og. Blindtest, forsøksoppsett hvor forsøkspersonene ikke kjenner detaljene i forsøket. Prøveløsninger, kalibreringsløsninger og blindprøve lages parallellt på stk 1ml målekolber. Hvilken av de tre løsningene tror du kommer til å fryse først?


Denne siden inneholder synonymer, betydninger og viser forekomsten i kryssord for Blindprøve , i både bokmål og nynorsk. Stemmer antakelsen deres med resultatene? Forsøk å forklare resultatene.

Etter tilsats av Calconkarbonsyre-indikator titreres med EDTA fra rødt til blått. Stikk et lite hull i lokket på begge rør (med bindersen) og legg dem i varmt vann, i isoporbegeret. Sett på lokket og rist.


La dem ligge et par minutter. Contextual translation of blindprøve into English. Det ble tatt utgangspunkt i én generell oppskrift for hver av kakene, og hevemiddelet ble variert. Det ble også gjennomført en blindprøve av hver kaketype, dvs.


Tilsett dråper kobbersulfatløsning til alle tre rør (to med prøver og en blindprøve ). Observer og noter fargene. Ta av lokket og sett røret i modelleiren. Vi har tre oversettelser av blindprøve i bokmål-engelsk ordbok med synonymer, definisjoner, eksempler på bruk og uttale. Snu dråpetelleren og klipp av spissen med bomullsproppen. Ta et nytt reagensglass, og lag en ” blindprøve ” av like mye vann som i punkt 1. Filtrering: Klem forsiktig all luft ut av den tomme dråpetelleren med bomullspropp.


Gjenta punkt for vanlig sukker i et nytt reagensglass. Jo varmere vannet er, desto raskere skjer reaksjonen.

Det er lett å måle cellepotensialet mellom to poler med et vanlig voltmeter, men vi kan ikke snakke om spenningen til et redokspar uten å måle den mot et annet. Lag en blindprøve ved å ta litt propan-2-ol i et reagensrør, omtrent like mye som du har av prøven. Drypp noen dråper vann i røret med blindprøven (punkt 3) og i røret med den filtrerte løsningen (punkt 2).


Dersom det ikke finnes en blindprøve av tilsvarende type som selve prøven (se .1), kan det alternativt utføres en gjenfinningsprøve ved tilsetning av standard. I slike tilfeller tilsettes prøven som skal analyseres, like mye amprolium som allerede er til stede i prøven. Sug opp propan-2-ol med fett fra melkepulveret, uten å grumse for mye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg