torsdag 26. mars 2015

Kransekake pynting

Julen blir ekstra deilig med gode oppskrifter fra MENY. La deg inspirere her. Start handleturen her! Du har kanskje hørt at det kan være vanskelig å bake kransekake ?

Kransekake må vel definitivt sies å være Norges nasjonalkake! Det behøver det heldigvis ikke være. Populær som den er passer kransekake til 17. Slik lager du glasur til kransekake.


Hjemmelaget kransekake er ikke så komplisert å få til, men krever at deigen lages minst dagen før den skal trilles ut og stekes. Ha eggehvite og melis i en kjøkkenmaskin og kjør det på sakte fart. La eggehviteglasuren bli luftig.

Med mandler, melis, eggehvite og kransekakeringer lager du denne selv. Pynt med norske flagg. Merker det kanskje ikke hver dag.


Lurer på om det i verste fall kan være sopp i. Hvordan du vil pynte kaken er selvsagt en smakssak, men mange sprøyter glasur mellom ringene. Da henger de godt sammen. Det er smart å sikte melisen til glasuren for å få bort klumpene.


Ha den uvispede eggehviten i en liten bolle. Rør melis i litt etter litt. Noen har også en dråpe sitronsaft eller eddik i. De fleste hobbybutikker har masser av små snertne ting til både topp og til feste på med nål.


Bakeri-utsalg har også gjerne et utvalg. Pakk inn kransekakestenger eller små mandelkaker i cellofan, opg du har en liten og søt, spiselig julegave du kan gi til noen du er glad i. En kransekake - enten den er stor eller liten kan også glede familie og venner. I år har jeg ikke hatt tid til å bake egen kransekake så denne er kjøpt, men den ekstra dekoren har jeg lagt på den.


Snøglasur til kransekake og pepperkakehus pakke melis eggehviter Noen dråper sitron Miks alt i en kjøkkenmaskin til du har en skinnende konsistens som ikke renner ut av bollen selv om du snur den opp ned.

Vil du gjøre det litt mer avansert er også et lekkert overflødighetshorn fylt med twist eller julegodteri en kjempefin gave. Den er først og fremst en norsk og dansk tradisjon, og serveres ofte ved høytider og høytidelige anledninger som jul, barnedåp, konfirmasjoner og brylluper, og gjerne også på bursdager. Jeg vet det har vært et tema tidligere, at noen lurte på hvordan pynte kransekake med ekte blomster og tenkte, når jeg fant, at jeg skulle poste et bilde av hvordan det kan gjøres om man vil ha det slik. Her kan du velge mellom blant annet marsipankake, bløtkake, sjokoladekake, kransekake og ostekake. Den serveres ofte ved høytider som brylluper, konfirmasjoner og til jul, pyntet med norske flagg, bong-bonger og plastfigur som passer for anledningen på toppen.


Alle kakene er håndlaget av konditorer i Goman-bakeriene, du finner listen over hvilke Coop-butikker du kan hente kaken i på minkake. Oppskriften er hentet fra Høyang. Har samboer og barn.


Dekorativ, enkel å lage og smaker nydelig. Aller best er kaken når den er seig. Denne kaken har ringer. Skal du pynte kaken din? Festkompaniet har et stort utvalg av utstyr til kakepynting samt spiselig kakepynt.


Besøk vår nettbutikk og se vår utvalg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg