tirsdag 17. mars 2015

Hvordan male vinduer utvendig

Vi leverer noen av markedets beste vinduer til svært gode priser. Fakturabetaling eller handlekonto? Male vindu Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av vindu ute. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år.


Få jobben gjort på noen timer - og lukk vinduet uten at malingen setter seg fast.

Vi viser deg hvordan male vinduer utvendig , enkelt og raskt! Tips og råd om hvordan du maler vindu innvendig. Mal ferdig vinduet og la det tørke etter anvisningene på forpakningen Når malingen har tørket tar du ett nytt sluttstrøk. La ikke maskeringstapen sitte, men ta den bort straks du har malt ferdig. Pass på å bytte ut rustne jerndetaljer så har du ett vindu som varer i mange år.


Vi trekker fra 5cm for å lage plass til isolering og justering. Den beste måten å måle vinduene på da er å ta av utvendig listverk mellom vinduet og veggen, og mål største bredde og høyde. Når du skal male vindu , skal du male både karm, fals, kant og lister.

Tetningslisten skal ikke males. Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset for å sikre at vann ikke kan trenge ned mellom glass og ramme. Malermester Jens Petter viser deg her hvordan du maler de utvendige vinduskarmene riktig.


Les også: Slik maler du huset utvendig. Vask godt og fjern all løs maling, puss eller børst godt slik at den nye malingen sitter godt på den gamle. Har du planer om å male vinduskarmene dine? Flatene må være rene, tørre og frie for løse partikler før du kan male. For ekstra beskyttelse påføres Baron Sopp- og Algedreper etter vask av flatene.


Sjekk vedheft på tidligere malte flater. For det beste resultatet anbefaler vi Baron Ultra til toppstrøk. Husk å dekke til vinduer , grunnmur og blomsterbed med plast. Hvordan male vinduer. Det kan gi en ekstra effekt og skape en fin helhet å sette farge på vinduet.


Når man skal male vinduskantene, dekker noen til rutene med maletape. Du risikerer nemlig å trekke med deg noe av den tørkede malingen når du fjerner tapen. Det er ikke alltid en optimal løsning.


Dropp i stedet tapen og mal med en sprossepensel som er beregnet til denne typen presisjonsarbeid på vinduer.

Her finnes informasjon om forskjellige materialtyper, hvordan ta riktige mål, hvorfor er det dugg på vinduet , kjøpsveileder etc. Hva blir rett måte å måle ut størrelsen på det gamle vinduet og døra? Om jeg måler på utsiden av vindusforingen, vil jeg da få utvendig mål på karmen som da burde være det mest nøyaktige målet? Selve glassflaten på vinduet er (BxH) 80x10 imens utvendig mål av foringen er (BxH) 95x112. Skal vel ikke male inn på glasset om det er av typen med sort gummi mellom glass og karm?


Og, evnt i stedet for maskering av ting, så pleier jeg å bruke sånn lang tapetting i metall som malekant. Og, ikke gjør som hun som Eide huset her før oss og mal vinduet , lukk det igjen og la det tørke. Techar mange bruksområder og tåler mye. Den er litt vanskeligere å kontrollere enn silikon, men har de samme egenskapene.


Kan brukes både under vann og over og er solid ute. Derfor blir den ofte brukt til å tette sprekker rundt vinduer. LITeckan brukes til det meste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg