torsdag 15. august 2019

Koke egg med farge

Prior viser hvordan man koker egg. Få informasjon om koking av egg her. Se hvordan du lager den her. Slik koker du det perfekte egg. Bløtkokt, smilede eller hardkokt.

Det er lettere enn du tror! Rask levering og fast frakt. Det trenger ikke være vanskelig å koke perfekte egg. Kjøp eggkoker fra NetOnNet! Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt.


En enkel måte å få påskegule egg på er å koke egget sammen med løkskall for å sette farge på skallet. Og nei, det funker ikke hvis du bruker løken uten skall.

Vil du ha andre farger på eget ditt? Da kan du koke det sammen med en solid dose kondittorfarge. Jo mer du bruker, desto sterkere blir fargen.


Og da jeg kom tilbake noen timer senere lå det overraskende nok noen bemerkelsesverdig fargerike egg og venta på meg i vannbadene sine. Så konklusjonen må være at det funker å farge egg med naturlige farger – det tar bare litt tid! Har du lyst til å forvandle vanlige kokte egg til dinosauregg?


I denne oppskriften lager vi tre egg med ulik farge. Hvis du vil koke flere enn egg , kan du lage flere glass og velge de fargene du liker best. I dag har jeg kokt egg med rød og gul løk, og prøvde også å koke med gurkemeie og paprikapulver. Dette er gøy for ungene å være med på!


Ha konditorfarge i vannet du skal koke eggene i. Kok eggene på vanlig måte. Juster eventuelt med mer farge etterhvert som du ser at eggene tar farge. Det kan være lurt å stikke et lite hull i eggene før du koker de, slik at det ikke sprekker.


Kokte egg hører med til en god påskefrokost.

Vi bestemte oss for å igangsette litt undersøkende journalistikk. Løkskall, spinat, gurkemeie og rødbeter ble funnet fram. På Sørlandet er det for mange en tradisjon å dra ut i skjærgården å koke gule påskeegg, som farges ved å ha løkskall i kokevannet. Har du et glass med rødbeter stående i kjøleskapet, kan du bruke saften av rødbetene i kokevannet, og eggene vil bli røde. Spinatblader gir grønne egg og det ytterste skallet på løken fører til gule egg.


Ved å farge kokevannet med konditorfarge vil eggene få samme farge. Jepp – det høres lurt ut! Jeg ser at Sussi pleier å koke de med farge i hele tiden, så jeg vil tro dette har sammenheng med hvor mye farge man putter oppi. Har man i nok farge kan man koke de som vanlig men i fargeba vil det antagelig fungere fint! Husk at det er mulig å lage fargenyanser av de sterkeste fargene ved å la noen egg ligge lenge og andre kortere tid i fargebadet.


Ta eggene ut av fargebadet og la dem tørke. Du kan også koke eggene med kondittorfarge for en quick fix. Foto: Redaksjonen Noen av ingrediensene krever litt mer tid før de avgir farge på eggene.


Eggene fikk stå slik i cirka et døgn, avhengig av hvor sterk farge vi ønsket på eggene. Skal du oppbevare eggene til pynt bør eggene koke i minst to timer. La de avkjøle seg i kokevannet til fargen har satt seg. Legg blomsten med ”ansiktet” ned.


Gjør du det samme med overskåren løk får de en mørke brunfarge. Men hvilken farge for å få egg i år, og hvordan er det innhentet farge. Selvfølgelig, først sørge for at eggene er ferske nok, og at de blir tilberedt riktig. Generelt Før farging egg kan startes, er det svært viktig å vite at eggene er ferske.


Kjøpe egg ca en uke før de trengs, ferske egg er faktisk ganske vanskelig å skrelle. Egg kan være et godt utgangspunkt for mange kreative prosjekter. Se vår egg -guide her.


Vi har samlet sammen våre mest kreative tips og triks med egg som hovedingrediens. Lurer du hvordan du koker perfekte egg ? Og hvordan skiller du egg enklest mulig? Posjert egg er laget ved å koke egg i vann på komfyren toppen. Det føles unektelig kjipt å koke seg et egg , bare for å finne en uapetittelig grønn farge rundt eggeplommen.


Men bare ta det med ro: Det betyr verken at egget er for gammelt eller smittet av en mystisk sykdom. Vask eggene du skal dekorere med mildt såpevann for å fjerne det oljete belegget. Lag fargeblandingene ved å koke farge -ingrediensene i vann, hver farge for seg ( med litt eddik) i ca minutter. La blandingen avkjøles og hell i skåler for dypping.


Hvite egg er bedre enn brune egg til farging. Du trenger eddik for å sikre god vedheft av det naturlige fargestoffet til eggene – mer eddik vil resultere i mørkere og dypere farge. Fremgangsmåte: Fyll kjelen (ikke aluminium) med liter vann, nok til å dekke egg og det naturlige fargestoffet og hvit eddik (ca ss).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg