torsdag 5. juli 2018

Hvordan male tregulv

Gulv i alle fasonger og størrelser. Kjapt og lekende lett å booke med. Bestill nå og betal ved utsjekking. Eksperttips for deg som skal male ulike typer gulv, som for eksempel parkettgulv, laminatgulv og heltregulv. Du finner trinnvise guider enten du skal male nye tregulv , male allerede malte gulv eller male betonggulvet.


I tillegg kan både parkett og laminatgulv males.

Vask gulvet med gulvrens. Male nytt ubehandlet tregulv. Begynn med å male langs vegg og lister. Det er enkelt å male et tregulv hvitt. Men før du går i gang med malerjobben er det viktig med et grundig forarbeid for at resultatet skal bli så perfekt som mulig.


Dette gjelder uansett om det er et parkettgulv eller et vanlig tregulv. Sjekk med fargehandleren om hvilken gulvmaling de anbefaler til det rommet du skal male. Les bruksanvisningen på det produktet du skal bruke, det står ofte mye nyttig informasjon som gjør at resultatet blir bedre.

Rør godt i spannet minst 1-minutter. Noen moderne laminatgulv og gulvbelegg kan være vanskelig å male på. Gjør en liten prøve i ett lite synlig hjørne. Malte tregulv i hjemmet Skal du male tregulvet ditt?


Se vår inspirerende billeder og les mer om fordeler og ulemper ved å male tregulv i hjemmet. Hvordan du starter arbeidet vil variere ettersom hvordan gulvet eventuelt er behandlet fra før, men i hovedtrekk gjelder følgende fremgangsmåte: Før du går i gang:Fjern eller dekk til gulvlistene med maskeringstape for å unngå søl. Malearbeidet blir enklest om du starter å male langs listene. Bruk en langpensel til å legge på et fyldig strøk inn mot veggen, så slipper du å rulle så tett mot listene – og du unngår unødvendig søl.


Når du skal du male gulv, er det én ting som gjelder: rull på forlengerskaft. Skal vi tro ekspertene koster det hverken mye tid eller penger å male gulvet selv. Dessuten er det få gulv som ikke kan males.


Du kan først og fremst male tregulv , men også laminat, parkett og betong, sier Kristian Sørli, markedssjef i Fargerike. Nøyaktig hvordan du går frem er avhengig av gulvet du skal male. Men mens det med dagens shabby-chic trend er passer godt med slitte malte tregulv , er det ikke sikkert det er like vellykket om et par år. Hakk og riper synes best på malte tregulv , med mindre du maler gulvet i en farge som ligger veldig nært opptil trefargen. Trykk her for å lese mer om hvordan man maler gulvplanker.


Et grundig forarbei godt verktøy og en dose tålmodighet er det du trenger for å sikre et godt resultat – se hvordan male gulv her!

Nytt eller gammelt gulv? Men har du bestemt deg for å male gulvet, ta deg en prat med en ekspert for å påse at du får den type maling som passer best for nettopp ditt gulvs forutsetninger. Du kan male parkettgulv og massive tregulv , bare du forbereder gulvet nøye. Når vi skal forandre på noe hjemme, er den første tanken ofte å male veggene. Men du kan også gi rommene et løft ved å gå for en ny farge på gulvet.


Husk da at gulvet trenger en maling med høy slitestyrke som tåler belastningene i hverdagen. Velger du å male gulvet kan du velge mellom tre glansgrader. Et glanset gulv vil gi en eksklusiv følelse, mens en matt finish gir et dempet og elegant uttrykk. Ved å kombinere et matt gulv og blanke detaljer gir du rommet et livlig og lekent preg.


Både laminat, parkett, tregulv , betonggulv og linoleum kan males, og det er overraskende enkelt. Maling av tregulv med diffusjonsåpen gulvmaling Er tregulvet ditt slitt og fullt av spikerhull? Da kan det være en god løsning å male det slitte tregulvet hvitt, grått eller svart med gulvmaling.


Les her om hvordan du maler henholdsvis behandlet og ubehandlet tregulv. Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male eller beise ute. Så kan du gå over til en malerulle som tåler malingen du skal bruke uten å gå i oppløsning. Forlengelsesskaft letter arbeidet veldig og sparer ryggen for belastning. I videoen under ser du hvordan Heydi legger på sin gulvmaling.


Gulvbordene skal være rent og støvfritt, tørt og som fri fra groper, støt og andre uregelmessigheter som mulig. Noen store sprekker, hull eller andre depresjoner bør repareres. Når man har malt et par strøk, kan man forsøke å sette platen opp mot den veggen man har tenkt til å male.


På den måten vil man få et inntrykk av hvordan fargen vil ta seg ut på veggen, på en mye mer realistisk måte enn om man bare ser på fargen i butikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg