torsdag 19. juli 2018

Dragestol

Jugendstil og art nouveau i arkitekturhistorien. Brødsmulesti Store norske leksikon Kunst og estetikk Arkitektur og landskap Arkitekturhistorie Arkitekturhistorie er historien om hvordan arkitektur endrer seg i ulike tider og på ulike steder. Dragestol forvandlingen.


Denne stolen har stått urørt i lang tid før kunden kom hit med den og var fast bestemt på å trekke den om i brunt skinn. Bygget er tegnet av Henrik Bull.

Håper flere tørker støv av dragen sin og kler den i skinn. Blanding av sveitser- og dragestil. Han stortrivdes i bygden og fant seg godt til rette blant alle kunstnerne som viet seg til nasjonalromantikken. Keisar Wilhelm i en dragestol hos sin venn Hans Dahl da han fikk meldingen om at første verdenskrig var uunngåelig.


Gustavsen AS feirer 15-års jubileum i år! Vi feirer år i år og vil gi deg som kunde flere gode tilbud i vår nettbutikk. Har selv arvet denne dragestolen, så usikker på alder på den.


Og nå tar den mere plass enn den er til nytte.

Den har fantastiske utskjæringer. Når husene nå kledde seg om, var det med urnorske forbilder. For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp dragestol i ordboka. Kviknes Hotel ligg vakkert plassert ved Sognefjorden. Hotellet vart reist i sveitserstil, i dag er.


Gjør et kupp - 20auksjoner slutter i dag! Bli med på spenningen! Norges største nettauksjon.


Lærer er Rune Hjelen som har grundig bakgrunn med svennebrev i treskjæring og pedagigisk utdanning. Han legger vekt på at dragestil ikke bare er kopiering, men kan. Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår hjemmeside. Ved å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Drakestil er namnet på ein stilart som etterliknar dyreornamentikk frå tidlegare, mellom annan norrøn arkitektur.


Han var særleg brukt i internasjonal art nouveau. Hjerleid skole- og håndverksenter tilbyr kurs i treskjæring - dragestil , med instruktør Anneli Engeland. Kryssordkongen fant mulige svar til kryssordhintet dragestol.

Søk blandt mange hint og løsningsforslag på kryssordkongen. Det var stor interesse for middelalderen og vikingtiden. Flotte detalier som dekorerer matbordet.


Ekte norsk sølv til under halv pris av nypris hos gullsmed. Om Kirkeby Grendehus, Eidsberg. Om Olavsgaard Hotel, Skjetten.


Ornamentikken på husene i dragestil kunne være som utskjæringer rundt vinduer og døråpninger, eller som utskårne takryttere med dragemotiv. Dahls arbejde for at bevare stavkirkerne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg