torsdag 15. september 2016

Rom i kjeller

Rom i kjeller

Tips og råd til innredning og oppussing av kjeller på nettsidene til SINTEF. For deg som skal bygge. Du får tilgang til ca. Lag rom i kjelleren gir videre råd om tiltak mot radon i eksisterende kjeller. Fortsatt søknadsplikt ved bruksendring.


Rom i kjeller

Mange er ikke klar over det, men omgjøring av kjellerrom eller bod til bolig er bruksendring, og bruksendring er søknadspliktig. Huseieren må derfor søke kommunen og få godkjenning før kjelleren tas i bruk som bolig. En innredet kjeller vil gi deg maksimalt utbytte ved salg, og vurderer du utleie av kjelleren etter at den er satt i stand vil det være gode, skattefrie inntekter. I tillegg er samfunnet tjent med god arealutnyttelse.


Det er flere gode grunner til å bygge ut kjelleren, men kanskje ønsker du bare større boltreplass for familien? Ombygging og innredning av kjeller til boligrom (kun tilgjengelig for abonnenter) gir oversikt over forhold som bør kontrolleres før kjelleren bygges om, og aktuelle tiltak ut fra registrert tilstand. Med vår rom i rom løsning kan du bli kvitt fukten og få et sunt inneklima i kjelleren, både for. Forvandling fra kald kjeller til et lunt rom.


Rom i kjeller

Dette er en smaksprøve på artikkelen i lav oppløsning. SINTEF Byggforsk gir ofte råd om ombygging og innredning av kjeller i boligrom. Anbefalte prinsipper for robuste og trygge løsninger er godt beskrevet i Byggforskserien og i bøker. På tross av dette, er fuktskader i innredede kjeller fortsatt et stort problem. Hvis kjelleren ikke har direkte utgang gjennom dør til det fri, skal rommet ha vindu som tilfredsstiller krav til rømningsvei.


Vindu i kjeller kan regnes som rømningsvei hvis det har fri åpning der bredden er minst m og høyden minst m, og det er tatt forholdsregler for å lette rømning gjennom vinduet, sier Sintef Byggforsk. Jeg har selv rehabilitert fler egne hus og bygd rom med vanlig stendervegg litt ut fra murvegg i tørre kjellere, etter hva jeg vet så har det gått bra. Nå holder jeg på med et (nytt) gammelt hus hvor jeg forhåpentligvis skal bo inntil jeg blir gravd ned! Når man først har vendt seg til å ha kjeller , er det vanskelig å leve uten de verdifulle kvadratmeterene under bakken. En kjeller kan ha et hav av funksjoner.


Den kan brukes til alt fra oppbevaring, beboelse (hvis den er godkjent), hobbyverkste treningsrom, bryggerom eller som lekerom til barna. Særlig gjelder dette rom i kjeller og på loft, eller hvis bodarealer er ombygget til (tilsynelatende) oppholdsrom. Hvis du ikke har lov til å bruke rommet som tenkt, kan det få stor betydning for deg som kjøper og eier av boligen. Kostnadene ved å sette rommet i lovlig stand er store, og noen ganger kan man få erstatning fra selger. Innrede kjeller - Den komplette guiden.


Drømmer du om mer plass i boligen din, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Sitter du på en ubrukt kjeller , har du et stort potensiale til å lage noe helt unikt. Her går vi gjennom regler, typiske priser og tips når du skal i gang med innredning av kjelleren.


Rom i kjeller

Det er i hvert fall liten tvil om at det er langt mer attraktivt å selge et p- rom fremfor et s- rom. Det er all grunn til å tro at du får mye mer penger for en godkjent kjellerstue enn et uinnredet rom som ikke er godkjent for varig opphol sier Tormod Bolvik, nyvalgt leder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF). Hei, vi har en kjeller som vi ønsker å bygge opp.


Det antas fuktig nederst på vegg som følge av kapillært oppsug fra grunn. Vi har satt opp stenderverk i tre. Gangen teller med i beregningen hvis den ligger mellom to P- rom , sier Jensen. Det er arealet av P- rom som sammenlignes når du ser på kvadratmeterprisen på boliger som er til salgs. Det er også dette arealet som brukes i statistikk for boligpriser.


Kott, boder, garderober og andre oppbevaringsrom regnes som S- rom , som står for sekundærrom. Fukt i kjeller må bekjempes for å unngå bygg- og helseskader. Det vanligste tiltaket mot fuktig kjeller er drenering, men det finnes også andre metoder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg