fredag 9. september 2016

Grå farge vegg

Hvite farger har ganske enkelt makt i interiøret, – enten vi liker det eller ei. Har du prøvd den nye appen, Jotun ColourDesign? Ta hensyn til alle detaljene når du skal velge farge ! Grått har gått som er farsott gjennom landet og erstattet mang en Egghvit vegg i løpet av de siste årene, – og det kan vi godt forstå!


For grått har den unike egenskapen at den ser flott ut sammen med nesten så å si alle andre kulørte farger.

En gulaktig grå tone. Vakker, mørk gråtone som står i perfekt fargeharmoni med mange andre gråtoner. Hennes beste råd er å teste farger , møbler og materialer sammen før du velger veggfarge. En kald grå vegg mot en varmgrå sofa, kan plutselig få sofaen til å virke på både gul og skitten i tonen, mens veggen på sin side drar seg blålig og kal forteller fargeeksperten. Ren og lekker i uttrykket.


Passer til en mengde andre mer kulørte toner. Huset er din viktigste eiendel.

Finn den stilen som passer best til deg og ditt hus og velg en maling som beskytter det godt og lenge. Her kan du se hvordan du. En ren grå farge er nøytral, og man kan lures til å tro at den passer til alt, supplerer Boris. Men grått oppfører seg som kontrast til fargen den står ved siden av.


En nøytral grå vil derfor virke blå ved siden av oransje. Han råder derfor til å tilføre litt farge i gråmalingen, slik at den harmonerer med omgivelsene. Da designerne skulle pusse opp sine egne lokaler, ønsket de å utvikle en farge som var unik og passet perfekt til deres stil.


Vi tente umiddelbart på ideen, forteller Lisbeth Larsen, fargesjef i Jotun. PAULS BLUE, samt bildene fra Frama sitt designstudio! Denne fargen vil så vidt bryte med hvite detaljer, slik at veggen får et slør av grått over seg. Tidløs fungerer til både Letthet, Egghvit og Bomull. En varm, gråbrun farge som må med i den gråbeige fargegruppen.


Ascott er en super kombinasjonsfarge til f. Skal til å pusse opp kjøkkenet. Innredningen blir grå og gulv og benkeplate er også i en gråtone. Har vurdert å bare ha vit og heller sprite opp litt med fargerike detaljer, men det kan fort bli litt kjedelig.

Er litt redd for at kjøkkenet skal bli for ensfargen. Hvilken farge ville dere valgt til vegger og mellom benken og overskapene? Orkla-Sørbøen veggplater, farge grå kr 2– kr 2eks. Vegg bak sofa: LADY Pure Color … Med forrige punkt friskt i minne, er det også viktig å ta rede på hvilken farge kjøkkenfronter eller annen innredning, som trapp, garderober etc har, dersom de har en dekkende malingsfarge. Hun understreker at med farge på sofaen, farge på gulvet, på gulvteppet og det som henger på veggene, så vil det gå greit - men at de fleste kjører grått all over - og at det ba blir et veldig depressivt hjem.


Det er veldig viktig dersom man har grå vegger, bør ikke noe annet være grått i rommet, oppfordrer hun. Hvite lister vil ramme inn veggfargen, og lister og vegg vil fjerne seg mer fra selve gulvet, og stå mer sammen. I motsetning vil lister som er i samme farge eller materiale som gulvet, for eksempel lister og gulv i eik, dra med seg gulvfargen opp på veggen. Dette vil jo selvsagt da i større grad dominere, forklarer Henningsen. Tarkett, Kine Angelo Et tregulv er aldri en nøytral flate.


Sjekk hvilken farge du har på gulvet før du begynner prosessen med å lete etter farge eller tapet til veggene, er interiørarkitekt og universitetslektor Kine Angelo sitt klare råd. En del velger hvitt med litt grått i til sine vegger, men grå er en utrykksløs ikke- farge som kan gjøre oss deprimert. Det er ikke for ingenting at man beskriver kjedelige personer som grå , sier Steinbo. Dersom du fortsatt ønsker lyse vegger i en hvitnyanse, anbefaler fargeeksperten at du heller velger en lys farge med gyllen teint. Det med å bruke fargen på gulvet som et konkret utgangspunkt for valg av farge på vegg og lister var lurt!


Ja, jeg har tenkt en del på at det er mer praktisk å gå for nøytrale farger på f. Da kan fargen på underlaget påvirke sluttresultatet. En trehvit vegg vil ikke få samme farge som en furuvegg som har stått lenge og som er blitt gul, når den beises. Slik løser du det: Påfør første strøk i fargen Snøheim på den gule panelveggen.


Påfør deretter siste strøk i en annen farge - som her i en grå drivbeisfarget nyanse. Legg merke til at man i forslaget har malt både vegg og vinduskarmer i samme rustrøde farge. Også her er det viktig å tenke balanse i rommet. Sofaen og veggen bør snakke sammen.


Løsningen her ble å gi sofaen et trekk i samme fargeskala som gardinene og veggen, sier Skifjeld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg