fredag 30. september 2016

Ncs farger

Norwegian Colour Senter er et unikt kompetansesenter for farger og fargevalg. NCS Colour AB:s mål är att upprätthålla integriteten av NCS -systemet, men också att utveckla användandet av NCS -systemet för att passa användarnas behov utan att ge efter på kvaliteten. Forgotten your password? En farge er ikke en farge.


Se hvorfor og hvordan interiørfarger blir til. Farge og inspirasjon.

NCS oversetting mellom fargesystemer. Alle med normalt fargesyn kan se rundt millioner farger , men uten et fargesystem til å idetifisere dem, er kommunikasjon om farger helt umulig. NCS står for The Natural Colour System, og er et matematisk, logisk fargesystem som bygger på hvordan vi ser og opplever farger.


Det er ingen sammenheng mellom NCS -koden og måten vi blander farger på. NCS er et fargesystem som brukes i malingsbransjen, men også i mange andre bransjer. NCS utgår fra seks elementærfarger: hvitt W, svart S, gult Y, rødt R, blått B og grønt G. Ingen elementærfarge har visuell likhet med noen av de andre elementærfargene.


På denne siden finner du de NCS -fargene vi jobber med i Drømmekjøkkenet`s kjøkkensortiment. Variablene i NCS bygger helt på visuelle observerbare egenskaper hos farger.

NCS kan også illustreres grafisk i en geometrisk modell, se under. NCS Edition Alle fargeprøver i NCS edition har en S foran fargebetegnelsen. En S foran koden viser at koden gjelder systemets versjon 2. Koder med og uten S samsvarer ikke. NCS påstås av instituttet å være naturlig i den forstand at det svarer til den måten øyet oppfatter farger og fargenyanser. Er fargen varm eller kald?


Jeg maler sjelden en vegg uten å sjekke hvilken NCS -kode den har. Her kommer NCS -koden inn! Denne koden forteller meg om dette er en varm eller kald farge , om hvor mye sorthet den har i seg – altså hvor skitten fargen vil bli, eller for eksempel om fargen har så mye rødt i seg at den vil virke rosa.


I vår online-fargevelger og i våre butikker kan du se alle våre farger og. Husk at fargekonvertering ofte ikke er nøyaktig. Scroll ned tabellen og finne den Pantone- fargen eller den NCS - fargen du ønsker å. Vi hjelper deg gjerne, men først må vi få avklart hvilken NCS farge det står i beskrivelsen.


Lurer nemlig på om det har blitt noe feil i NCS koden i spørsmålet ditt. Jeg skriver videre med forbehold om det. Gult er en farge som stimulerer oppmerksomheten vår, og gjør oss opplagte og konsentrerte.


Vi ser mer og mer interesse for gyldne toner, og det har allerede gått mange fargeprøver av Refined Yellow. NCS -systemet fungerer slik at farger med likhet i koden vil passe sammen uansett om det er lyst eller mørkt ute, enten likheten er i første eller andre ledd av koden, sier Therese Sandem, kursleder ved NCS Colour Centre Norway. Du bør også opplyse om hvilke farger du har på detaljer som lister, vindu, dør og tak.

Dette er en farge som har en ncs kode som forteller oss at den består av både grønt og gult. Men denne fargen spiller deg et lite puss, for opplevelsen av fargen er at den er en svakt rødlig beige tone. Vil kunne oppleves noe rosa i enkelte settinger.


Sjel – en svak gulaktig beige tone. Blant RAL-fargene finnes, til forskjell fra NCS -fargene, blant annet fluoirserende farger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg