tirsdag 6. januar 2015

Taktro av bord

Bord til restaurant, hotell og bar. Rimelige priser og rask levering. Bredt sortiment av utemøbler til restaurant, hotell, bar og café. Hva skjuler seg bak trenden? Levering på 3-arbeidsdager.

Her finner du et bredt utvalg av bord til forskjellige anledninger og rom. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Det kan benyttes taktro av bord eller plater av OSB, kryssfiner eller spon. Nødvendige tykkelser, avhengig av karakteristisk snølast på mark, er gitt i Byggdetaljer 525. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Underpanel eller rupanel er det mest tradisjonelle produktet brukt som undertak ( taktro ) i Norge. Det er et svært hensiktsmessig produkt da det er enkelt å legge samtidig som det gir et godt og stabilt tak. Her kan en trygt gå oppå uten fare for å trå gjennom.

Det beste undertaket er en såkalt taktro av bord eller plater. På et slikt solid undertak er det enkelt å både legge og bevare undertaksbelegget helt og fint. Dessuten er det lett å bevege seg på et slikt undertak ved senere reparasjoner. Derfor krever slike tekkinger et solid undertak, for eksempel asfalt underlagsbelegg på ei taktro av bord , understreker Johan Gåsbak.


Likeledes vil en åpnere tekking kreve brattere helning på taket, slik at vannet renner lettere av. Anvisningen er erstattet av : 525. Undertak kan deles opp i tre typer: De harde, de halvharde og de myke. Du skal velge undertak avhengig av hvilken type tak du legger. Trefiberplater (sutak) holder også lenge, men de krever en takvinkel som er over.


Også i norske byer forekom i eldre tid tegltekking på åpen lekt uten taktro. Tradisjonelt ble det brukt trebord lagt kant i kant til taktroet. I moderne tid har man også tatt i bruk pløyde bord , sponplater som er fuktbehandlet, og vannfast, limt kryssfiner som materialer.


Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter!


Se igjennom et stort utvalg av stilfulle bord for ethvert rom.

Han mener en rekke hensyn taler for å velge ei solid taktro framfor. Ja på Vestlandet ville jeg ikke brukt osb som taktro. Ja da blir det kompakte tak, men som taktro på feks kaldloft anbefales det ikke.


Nå brukes både pløyde bord , fuktbestandige sponplater og vannfast limt kryssfiner som taktro. Det forutsettes at bordene spenner kontinuerlig over minst to felt. Takutstikk for taktro av bord uten separat understøttelse kan dimensjoneres som vist i den nederste tabellen. I moderne tid har ein også teke i bruk pløyde bord , sponplater som er fuktbehandla og vassfast limt kryssfiner som materiale.


Byggeteknikk: Takkonstruksjon - Bordtaket ved museumsnett. Rupanel skaper et dekkende og stabiliserende underlag for yttersjikt av så vel papp, plater og takpanner. Taktro var opprinnelig av trebord. Feste Vanligvis brukes varmeforsinket trådspiker, dim. Ytterbehandling For å få et best mulig resultat, bør man dekke med underlagspapp når man er ferdig med den første siden av taket.


Arbor Panel Takbord har not og fjær i sidene og endene, noe som gjør det enkelt å montere og få et pent og jevnt resultat. Festes med selvborende skruer eller kramper skjult i underkant av not, se fullstendig monteringsveiledning. Bruk Arbor Panelholder Med panelholderen som håndlanger, er det nok med to hender når du monterer takpanel. Takbord i tre bør være av trykkimpregnert furu eller royalbehandlingen med linolje.


Bordene bør ha to riller som korresponderer, slik at vann som driver inn eller renner rundt bordet, stoppes av rillene og ledes ned til takrennen. Også bord legges på impregnert sløyfer og lekter, og lekteavstanden bør være ca. De viktigste råvarene til fremstilling av OSB-plater er tre- spon, lim og voks.


Tresponene er av nåletre (Scots Pine), og fremstilles av nytt trevirke til veldefinerte spon i en knivmølle. Til lim brukes et vannfast fenollim. Kvaliteter Produktstandarden EN 3omfatter fire kvalitetsklasser for OSB-plater som vist i Tabell 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg