tirsdag 6. januar 2015

Male over tapet

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Hvordan male tapetsert vegg.

Grunn med JOTUN GRUNNING FOR TAPET - la denne tørke i minst timer, på tekstiltapet må den tørke i minst timer før overmaling. Mange ønsker å male over gammel tapet , dette går som regel veldig fint. Man har mange forskjellige tapet å ta hensyn til, men hovedaktørene her er vinyltapet, papirtapet og fibertapet.


Vinyltapet inneholder et mykning-stoff som kan provosere frem en kjemisk reaksjon når maling påføres. Jeg skal male veggene i stua og lurer på hva som er best av å fjerne papirtapeten eller og male over. Problemet er at tapeten er dårlig lagt, det er overlapp i skjøtene og en del bobler. Jeg har prøvd å skjære bort overlappingen og boblene for så å sparkle, med det resultat at sparkelen løser opp tapeten.


Jotun Grunning for tapet. En vanntynnet PVA grunning for tekstil- og papirtapet, samt for ny glassfiberstrie og ny miljøtapet.

Er veggene dine veldig skitne, må du vaske dem - da fjerner du hinner som gjør at malingen ikke fester seg. Skal du male over tapet eller på gipsplater, må du hoppe over vaskingen, siden verken tapet eller gips tåler vann. Vi holder på å male strukturtapet nå, og det ser ut til å gå bra, men trenger (eller 3) strøk.


Vi har også revet en vegg med samme tapet på, og jeg kan bekrefte at malt strukturtapet sitter bom fast. Skulle vi fjernet tapetet (som vi har mest lyst til), måtte vi nok revet alle veggene og bygget nye. Lykke til med malingen!


Om du skal legge ny tapet , eller bare male over de tapetserte flatene, er det ikke alltid nødvendig å fjerne hele det gamle tapetet. Med godt forarbeid og en runde eller to med sparkel kan du enkelt oppnå et fint resultat. Under har vi listet et minimum av produkter som vil hjelpe deg å lykkes best mulig med jobben. Etter virketiden, rives tapetet ned i henhold til bruksanvisningen. Dampmaskin og annen bruk av mye vann for å fjerne tapet er vrient på huntonittplater.


Dette fordi platene er trebaserte og kan være ømfintlige for bruk av mye vann. Fuktighet er nemlig nøkkelen til fjerning av gammel tapet. Vær oppmerksom på at vinyltapet ikke bør males. Bruk tapetoppløser Om det ikke lar seg gjøre å male over tapetet og det må fjernes, finnes det flere måter å angripe dette på. Mal over tapeten Det er lett å male over tapet.


Som med all maling, vær nøye med underarbeidet. Da får du et godt resultat som varer lenge.

Bløte tapeten skikkelig, bruk en bred sparkelspade for å skrape den av. Litt kjedelig, men med musikk eller en sang går det fint;-) Hvis du skal legge ny tapet oppå den gamle, mal over den gamle med bakgrunnsfargen i den nye tapeten. Usikker, spør i din Happy Homes butikk! Overmalbar tapet er et alternativ dersom du ønsker å male veggene og gir ubegrensede muligheter i valg av farger. MAXBO tilbyr både tynne, tykke.


Forside Tapet , farge og maling Ett lag tapet , male over eller fjerne? Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Jeg har ikke tenkt å splitte tapeten , men male rett over.


Jeg testet med en vannbasert maling (Harmoni), og det gikk helt greit. Den festet, og tapeten bulte ikke eller reagerte på annen måte. Må jeg bruke Heftgrunn, eller kan jeg bare kjøre på med vanlig interiørmaling? Ikke alle tapeter går det like greit og male over , så i noen tilfeller er man helt nødt til å fjerne den gamle tapeten før man enten maler veggen eller legger ny tapet. Det aller beste er jo selvsagt å fjerne den gamle tapeten uansett, forklarer informasjonssjef hos Ifi.


Men hvor lett dette lar seg gjøre, varierer veldig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg