mandag 3. desember 2018

Maling grunning

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Merkevarene til lave priser.


Et av dem du møter først, er grunning.

Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig? Først og fremst er grunning essensielt hvis du skal male flater som dører, lister og panel. Det samme gjelder nytt treverk innen- og utendørs.


Hvis du ønsker å male badeværelse skal dette rommet også grunnes. Spesialgrunning som benyttes på underlagt før du tapetserer, eller påføres tapet som skal overmales. Våtromsgrunning kan ikke erstatte membranen.


Men de gjør det litt vanskeligere for vann og fukt å trekke gjennom og inn i underlaget. Vi tilbyr hurtigtørkende grunnmaling fra Nordsjö til maling av nytt underlag og tidligere malt treverk.

For å sikre et godt og pent resultat når du skal male problemunderlag som vegger med sot eller nikotin, eller panelvegger med kvist, kreves det vanligvis to lag med grunning og to lag med maling. Grunning til tre og trepanel. Med tørketider og arbeid blir det minst et timers prosjekt. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten. Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis.


Selv de beste interiørmalingene er avhengige av et godt grunnarbeid. Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett. Matt hvit utegrunning som gir svært god festing! Hard Heads matte, hvite utegrunning er en vannbasert alkydoljemaling som anbefales til bruk på ubehandlet og malt tre utendørs før maling. Den er spesialtilpasset for bruk som underliggende grunning i systemmaling og gir svært god festing for påfølgende maling.


Følg produsentenes anvisning, vask huset grundig før du setter i gang, og la det får tørke opp etter vask før du går i gang med grunning og maling , sier Owren. Hvorfor male to strøk? De aller fleste produsenter og leverandører av maling anbefaler at du maler to strøk på kledningen. Beckers Mirka Scanox Sika Spekter Motip Osmo Dana lim. Jotun Yunik Jordan Krefting Ernst P. Selv bruker jeg stort sett grunning fra Gjøco.


Da har jeg gjort mye galt.

Pleier å male over etter et par-tre dager avhengig av temp. Tilsetter gjerne en soppdreper. Finnes i 250ml flasker beregnet til liter. I yngre dager laget jeg grunning med maling tilsatt white spirit og Benarolje. Hos Maxbo finner du et stort utvalg av materialer til grunning og impregnering.


Jeg har ubehandlet liggende panel,bor i nord hvor vi har lite nedbør. Kjøp på nett eller i butikk. Bør jeg grunne huset først eller er det greit og kun male huset? En grunning skal både beskytte trevirket mot fuktighet og sopp, samt at den skal gi et godt underlag for videre behandling. Det anbefales ikke å bruke fortynnet maling som grunning.


Vi anbefaler Gjøco Oljegrunning som er skreddersydd til grunning av utendørs trevirke. Den kan du få både i klar, hvit og trefarget utgave. Det kan bli forvirrende når man skal velge blant ulike typer grunning eller primer.


Den viktigste egenskapen til grunning er å gi underlaget et bedre hefte og minske sugeevner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg