onsdag 26. desember 2018

Refleksjon

Hensikten er å belyse det som er dokumentert på ulike måter. Grunnlaget for å forstå refleksjon som en dialektisk prosess som endrer både den som reflekterer (erfaring) og verden (kunnskap) finner hun hos Hegel. Forståelse av refleksjon som en dialogisk kunnskapsframbringende metode med røtter i Gadamers hermeneutikk er også sterkt til stede i Grüters’ definisjon.


I yrkessammenheng er refleksjon en viktig del av observasjonene vi gjør. Når du som yrkesutøver observerer en situasjon på arbeidsplassen der du jobber, er det refleksjonen rundt det du har opplev som får deg til å tenke over situasjonen på forskjellige måter.

Hos de britiske empiristene og i fenomenologien brukes refleksjon om den akten hvor bevisstheten ikke er rettet mot gjenstanden som sådan, men mot opplevelsen av gjenstanden. I den analytiske språkfilosofien brukes refleksjon om begrepsanalyse i motsetning til den ureflekterte bruken av begrepene i dagligspråket. Dette er en pekerside, og inneholder kun pekere til forskjellige betydninger av dette ordet.


Hvis du har fulgt en lenke hit, kan du kanskje gå tilbake og rette den. Reflektere betyr å gjenspeile, kaste tilbake lys, bølger eller stråling. Begrepet kan også bety å overveie eller tenke over noe.


Eksempel: Vinduet reflekterte.

Hvorfor etisk refleksjon er viktig. Scene Episode - Respekt og holdninger Mating av flere. Martin vil ikke spise. Abstraksjon kan sees på som en form for refleksjon. Det er også en metode som.


Møteplasser for etisk refleksjon er steder hvor medarbeidere kommer sammen for å drøfte etiske utfordringer og dilemmaer de opplever i praksis. Man kan benytte møteplasser som allerede eksisterer, for eksempel personalmøter og lignende. En annen mulighet er å etablere egne refleksjonsgrupper. Når du bruker refleksjon på en bevisst måte, er dette en læringsprosess som gjør deg bedre rustet til å møte etiske dilemma og situasjoner i hverdagen på en institusjon. Du kan få økt bevissthet og håndtere utfordrende situasjoner på en bedre måte.


Definisjon av refleksjon i Online Dictionary. Betydningen av refleksjon. Norsk oversettelse av refleksjon. Oversettelser av refleksjon.


Informasjon om refleksjon i gratis engelsk online ordbok og leksikon.

Gjennom refleksjon tilfører vi våre tanker, erfaringer og handlinger en ny dimensjon som gir grobunn for ny og endret handling. Bruk feltet under til å legge til et nytt synonym til refleksjon. Hvis du vil legge til flere synonymer kan du gjøre det ved å sparere dem med komma. Refleksjon betyr snu eller bøye tilbake til seg selv.


Etikkrefleksjon er en systematisk refleksjon over hva en bør eller må gjøre, hva som er rett og galt, og trigges typisk i praksis av at man står overfor en konkret etisk utfordring. Når refleksjon i og utenfor gruppene møter ny kunnskap, kan integrering og utvikling av deres egen og felles praksis føre til inspirasjon og vekst. I løpet av disse fire­ årene prosjektet har pågått, har vi hatt mange møter, undervisning, veiledninger og samtaler hvor de ovennevnte mønstre er blitt tydelige gjennom refleksjon. Vær oppmerksom på at det ikke finnes noe fasitsvar på disse refleksjonsspørsmålene.


Et viktig poeng i moralsk sammenheng er at enhver tjenesteyter har et personlig moralsk ansvar. Disse små filmene viser hvordan det kan oppleves når pleiepersonell ikke opptrer profesjonelt og etisk overfor brukere de har ansvar for,. I dette forsøket skal du, sammen med en annen eleven, lære om lovene for refleksjon av lys ved å tegne når du ser inn i et speil. Etter hver aktivtet du gjør sammen med barna skal det være satt av tid til oppsummering og refleksjon omkring aktivteten. Den viktigste delen av barnas læring skjer i denne situasjonen.


Viktige begreper og ideer løftes opp og bekreftes, og du har muligheten til å knytte sammen barnas ideer. Kritisk refleksjon – tekst til nettsider Oppdatert 14. I Relevans legger vi spesielt til rette for refleksjon og diskusjon gjennom oppgaver som utfordrer og som ikke har et opplagt fasitsvar.


Oppgaver som rettes mot læringsfellesskapet, framfor mot eleven alene, bidrar til å få fram nyanser og meningsmangfold. Slik lærer eleven seg at veien til forståelse ligger i nysgjerrighet og undring. Opplæringsloven §1-og LK 06.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg