tirsdag 11. desember 2018

Piet hein

En av Piet Heins forfedre er den nederlandske marineoffiseren og folkehelten Piet Pieterszoon Hein. He felt that he had three choices: Do nothing, flee to neutral Sweden or join the Danish resistance movement. Hans lyrikk er klar og presis i formen, og innholdet hviler på et panteistisk og evolusjonistisk livssyn. Det ble til Superegg, sportsarenaer, tekstiler og mange andre spennende ting.


Læs de bedste citater af Piet hein her.

Piet Hein , dansk lyriker, matematiker, ingeniør og oppfinner. Han är i rakt nedstigande led ättling till den holländske folkhjälten Piet Pieterszoon Hein. Van Piet Heins jeugd is weinig beken behalve dat hij kennelijk leerde lezen en schrijven en dat hij drie jongere broers ha Jacob, Simon en Cornelis, die allen koopman zouden worden. Studerte kunst og naturvitenskap.


Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig. I årene som kom lekte han med andre anvendelsesmuligheter for denne harmoniske figuren. Stel uw vraag of vraag een offerte aan Je naam (verplicht) Je e-mailadres (verplicht) Je telefoonnummer.

Lamper for livet” er ikke tomme ord når det dreier seg om lamper fra Piet Hein. Spisebord med original plade polsteret med cognac anilin læder, monteret på spændben. Gold Quality Læderfedt så læderet er smudsafvisende.


Piet Heins citater er populære, fordi de er prægede af den skæve humor, der også findes i gruk. Men å kappe trevirke, forme leire og veve tråder for hån er en veldig tidskrevende prosess. Vi ville gjøre den håndlagede følelsen tilgjengelig for flere mennesker. Denne bloggen handler om å leve med livet som det er, om små og store gleder i en hverdag med kreft og om ord som er ‘små nok for de store følelsene’. En dat alles in een bijzondere ambiance met koninklijke klasse en een rijke historie.


Han var veluddannet, og havde altid hold i de citater der kom fra ham. Her bor du vakkert og moderne midt i Amsterdam sentrum. Hotellet ligger i nærheten av severdigheter og shopping, rett ved shoppinggaten P. Hoofstraat og den store byparken Vondelpark. Han levde i år og ble kalt en universalist, da han var både dikter, forfatter, oppfinner og matematiker.


Piet hein berørte mange forskellige områder gennem hans tid og det han især er kendt for er at han tog og bruge naturvidenskabelige opdagelser i sine værker og i sine kunstværker. Han har udviklet flere forskellige matematiske formler og han har i øvrigt gemt og nedskrevet mange af sine tanker i forskellige bøger.

Nogle af de kendte er. En karakteristisk gruk er kortfattet, konsist og nøyaktig formulert, med finurlig rim, og inneholder et element av ironi, paradoks eller satire. Hvilken geometrisk form mellom rektangel og ellipse er den vakreste? Svaret på spørsmålet var superellipse, og det er nettopp formelen for superellipse som Superegg lampen er formet etter. Lampen er laget av opalglass og fåes med rø svart eller hvit ledning.


Dimensjoner (cm): H: 20. Møblene hans er oftest satt sammen av gjenbrukstre fra gamle gulv som får nytt liv i hans vakre objekter. Problems worthy of attack prove their worth by hitting back.


Finner du hotellet til en lavere pris noe annet sted så matcher vi det med vår prismatch. PIET HEIN ble en legende i levende live. Det utkom en rekke antologier og hyllestskrift til ham ved forskjellige anledninger, sist til hans 90-årsdag for ti år siden.


Han døde fem måneder senere. Norge har vært Piet Heins annet fedreland siden han som liten gutt kom hit på vinterferie. Han fortsatte å offentliggjøre anonyme dikt under annen verdenskrig. Hein var også en norgesvenn, og har skrevet flere hyldningsdikt til landet, deriblant et med de kjente ordene Danmark var ikke Danmark, hvis ikke Norge var til. Her sidder jeg i forårssol og digter ved min pult.


Det suger i mit mellemgulv så sødt og smertefuldt. De véd: det sug man føler ved forelskelse og sult. Men for meg er han først og fremst en dikter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg