tirsdag 25. desember 2018

Tekstiltapet

Tekstiltapet kan være så mangt, sier Jannicke Sveen. Vi fører tekstiltapet i naturmaterialer som bomull, jute, silke og lin, men de lages også av viskose, polyester, og cellulosematerialer – og ulike kombinasjoner av dette. De lages av enkelttråder, vevde stoffer eller naturmaterialer med papir- eller fiberbakside. Silketapet er luksus.


Tapet er ikke bare vakker veggdekor. Det vekker også ulike følelser hos mennesker.

Det er enten avtørkbart eller vaskbart. Det som særpreger tekstiltapet , er den lune effekten det gir på grunn av tekstiloverflaten. Vanligvis skal alle en-trådige (trådene går i en retning) tapeter fuktes på baksida. Det finnes også entrådig tapet som ikke. I stua er det grov tekstiltapet som skal fjernes før vi legger på jotun slettvegg og maler denne.


Nå har vi fjernet trådene i tapetet og står igjen med en litt lodden bakside. Under tapetet er det huntonittplater som i følge svigers vil være mer ujevne enn denne lodne flaten. Vi hadde også tekstiltapet i vår tv stue, og malte først strøk med heftgrunn deretter srøk maling.

Grunn med JOTUN GRUNNING FOR TAPET - la denne tørke i minst timer, på tekstiltapet må den tørke i minst timer før overmaling. Leonardo består av ensfargede tapeter i nøytrale og tidsriktige naturtoner. Tapetene er i 1 lin, noe som gir en lun atmosfære, og samtidig et stilfullt uttrykk i rommet.


I tillegg har du gleden av en lintapet av denne typen i år etter år etter år. Spesialforretning for tapet og tekstil. Kjente merkevarer og rimelig egenimport.


Fibertapet og tapet med fiberbakside gjør det enklere å tapetsere og passer i alle tørre rom. Hos MAXBO finner du et stort utvalg av fibertapet i. Norges største nettbutikk. Annen tapet, som papirtapet, tekstiltapet , ny glassfiberstrie og miljøtapet kan du fint male over. Start med å fjerne alt som er løst eller lime løse fliker fast i veggen. Kanter og overganger kan slipes jevne med et grovt slipepapir.


Tapetet bør vaskes med husvask, malevask eller lignende for å sikre at alt smuss og fett er borte. Byggsortiment som holder ting sammen, fargesetter og muliggjør alt fra altandrømmer og VVS-prosjekter til enkle, men smarte oppbevaringsløsninger. Vi har et bredt utvalg av tapet i forskjellige mønster og farger, slik at du enkelt skal finne noe du. Ikke spaltbare tapet som sitter godt på veggen kan du gjerne tapetsere utenpå.


Vask overflaten på tapetet og gi det et strøk med oljebasert heftgrunn.

Ved å bruke heftgrunn hindrer du skjolder, og du får et ensartet underlag som suger jevnt og gir et godt feste til lim og tapet. Ingen andre tapettyper er mer riktig enn tekstiltapet når man ønsker seg noe tradisjonelt, ekslusivt og vakkert. Den er lunere i uttrykket og tilfører rommet en tilbaketrukken eleganse som bare en tekstiltapet kan gjøre. Husk at tekstiltapet alltid skal fjernes.


Går ikke dette, må du nok belage deg på å helsparkle, forklarer Bodin. Les også: Hvordan male veggen uten for mye søl. Noen tapeter er slett ikke så samarbeidsvillige, og det vil i mange av disse tilfellene vise seg å bli et blodslit å skulle plukke alle rester ned fra. Navnet Berger er for mange synonymt med tekstiltapet av høy kvalitet.


Stilrene farger og klassiske mønstre i form av striper og vakre ornamenter gir en lun atmosfære i hjemmet, og egner seg spesielt godt til tørre rom som stue, gang og soverom. Med andre ord et ganske fleksibel tapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg