mandag 10. desember 2018

Male lakkerte lister

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Har du umalte lister i boligen din?


Med riktig utstyr og fremgangsmåte er det ikke vanskelig å male dem. Her er tipsene som gjør jobben enkel og gir et godt resultat!

Hvordan male tidligere beiset eller lakkert trepanel inne. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkert panel. På en kontrastvegg kan gjerne gulvlisten males i en matchende farge som veggen.


Tips ved fargesetting av listverk. Det kan være vanskelig å velge farge på listverket - og ofte ender man opp med hvitmalte lister. Hvite lister kan være riktig mange steder, men ofte er det vel så fint å la listverket matche veggen.


Kan man male lakket tre uten grunning? Matte ned lakkerte vinduskarmer før maling innlegg 2.

Skal male over lakkerte lister innlegg 12. Male vinduer – hvit el egghvit? Flere resultater fra forum.


Når du skal male lister er det viktig at malingen flyter godt ut, slik at du får en fin finish. Da bør du velge en maling i god penselkvalitet. De aller fleste produsenter har egne malingstyper beregnet på dører og listverk. Ja, nå skal jeg endelig male over de lakkerte listene og karmene våre. Vi skal ikke fjerne lakken, men først grunne og så male over.


Det er et par kvaelommer i noen av karmene, og de skal vi behandle. Men på listene og resten av karmene ser kvistene ut til å være tette. Dvs de er ikke klissete og er helt harde. Film som viser hvordan male et lakkert tak og noen lakkerte skapdører.


Enten du har gammelt, gulnet, lakkert eller beiset overflater og du ønsker dette lysere og friskere er det mange enkle og effektive muligheter. Det er fort gjort å gi treverket et vakkert og levende utseende med vannbaserte produkter. Siden du ikke liker glans, ville jeg gått for 20glans.


Takk for tips dere, høres bra ut. Jeg hater å male lister men trenger heldigvis ikke å gjøre det annet enn på gjestetoalettet.

Og karmene da, de må males selvsagt. Jeg gruer meg mest til teipe-jobben. Må jo teipe rundt glasset på den ene døren og rundt karmer og sånt. Tar ikke sjansen på å male uten. Vi har lakkerte furudører i huset (grøss) og jeg vil male dem hvite.


Men mannen min mener vi først må fjerne lakken og blablabla, at det er mye arbei men er det det? Jeg stoler ikke på ham, så jeg spør heller her. Vi hadde to lakkerte furutrapper, en åpen og en lukket, og jeg ville ha tappene hvite med eiketrinn. Siden det var mange år siden sist lakking pusset jeg ingenting, men kjørte på med to runder med kvistlakk for å være sikker på at ikke kvistene skulle blø igjennom.


Så et strøk med heftgrunn og så to strøk med go gammeldags oljemaling. Bruk gjerne Original Kvist- og sperregrunn som behandler begge deler samtidig. Umalte lister kan få fiberreining etter grunning, og dette må slipes vekk før malingsstrøket påføres. Masker rundt listene før du begynner å male. Bruk en maskeringstape som lar seg fjerne uten at det skader underlaget.


Vi har et trappegelender som er i lakkert furu. Vi ser på det som et mareritt å pusse ned alle de tynne stoplene i dette gelenderet, men så lurer vi litt på om det ikke går an å grunne rett på lakken og deretter male over. Da har det blitt fredag. Solen skinner og vi håper alle at NÅ KOMMER VEL VÅREN.


Her kommer framgangsmåte på maling av gammelt furumøbel. Vi anbefaler derfor at du går for en blank eller halvblank maling, og dette er også grunnen til at man gjerne anbefaler blank maling på dører, lister og vinduskarmer. Sjekk disse smarte triksene for deg som skal male. Slik gjør du: Vask ekstra godt for å sørge for at alt fettet forsvinner.


Bruk grovt sandpapir først og avslutt med et fint papir. Vask møbelet med salmiakk eller malingsvask for at malingen skal sitte bedre. På ubehandlet, oljet eller lutet treverk bør du påføre kvistlakk på alle kvister.


Det går helt fint å male gulvet uten å slipe det ned. Men det er viktig å rense det ordentlig først med en gulvrens, som TreStjerner Gulvrens. Når gulvet er rent, kan det mattslipes og avstøves. Du bør velge en maling beregnet på gulv.


Noen av disse gulvmalingene hefter så godt at grunning ikke er nødvendig. Uansett hva du skal male , er det smart å vaske med Jotun Husvask først. Dette fjerner fett og smuss, og du unngår skjolder i malingen.


Det var mange merker på kommoden vår, så vi slipte først med et litt grovere sandpapir og med et fint sandpapir (f.eks. 180) tilslutt. Dette gir en jevn overflate til malejobben videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg